Hlavní Neplodnost

OTÁZKY PREGNANCY

Váš porodník-gynekolog odpovídá na vaše otázky
Malyarskaya Maria Mikhailovna

Page 169

? Maria Mikhailovna, opravdu chci slyšet tvůj názor. Omlouvám se za objemný text, snažím se snížit..
Před 1 rokem a 3 měsíci jsem porodila syna. Bohužel se stimulací, epidurály, manuálním oddělením placenty, mdloby a neschopností chodit rovně měsíc a ne za zdí. Narodilo se velké dítě (na ultrazvuku to nevidělo). Přední voda prosakovala po dobu 2 týdnů, ležela v patologii, lékaři pochybovali o prosakování. Teprve při porodu viděli, že není voda, jen tlačili bublinu.
Řekni mi, je to správné jednání lékařů? Co dělat, když se situace opakuje? Narodil se 42. týden stimulovaný gelem. Je možné rodit přirozeně? Opravdu chci porodit druhé dítě. Ale obávám se opakování. Chci, aby nehrozilo zdraví dítěte. Měl jsem slabost. D.-T. Je to opravdu zděděno? Moje matka byla také taková, porodila se také pod oxytocinem.
Co bych měl dělat? Jak se připravit?

01.02.2012, Julia

akceptovat možnost jiného pojetí porodu. úplně jiný. bez zásahů. ne v nemocnici :) přirozený porod. prostudujte si problém, najděte mentory, připravte se. a je úžasné porodit nejlepší velikosti dítěte, jako by taková matka měla mít :)

? Je možné porodit, pokud jsem pil 3x jód s mlékem a nepomohlo to? Může se to nějak objevit na dítěti? Co mám teď dělat lépe?
31. ledna 2012, Alena

nedělej nic, medvěd, všechno by mělo být v pořádku

? Dobrý den, mám období 20 týdnů, první porod byl stimulován oxytocinem, došlo k prasknutí děložního čípku. Je to proto, že krk nebyl připraven? Pokud ano, jak to uvařit tentokrát? Děkuji mnohokrát za vaši neocenitelnou práci..
31. ledna 2012, Tatiana

prostudujte mechanismus porodu, připravte se na přirozený porod, jděte na příslušné kurzy, přečtěte si Audenovy knihy

? Dobrý den, doktore, je mi 42 let, 11 týdnů těhotných, mám 2 děti. V roce 2010 byly odstraněny myomové myomy. Nyní je myom znovu malý. Může to ovlivnit plod
31. ledna 2012, Nadezhda

by se nemělo žádným způsobem projevit

? Dobrý den, chtěl bych ode mě vědět období 34 týdnů. doma je kočka. Je mi už 11 let. Na klinice sestra říkala, že by nemělo být třeba testovat na toxioplasmózu. Ale teď se moje matka začala bát, co když má a jaké jsou důsledky pro dítě. A co s tím dělat??
31. ledna 2012, Julia

darujeme nikoli, abychom zjistili, zda tomu tak není, ale abychom zjistili, zda existuje imunita. proto má smysl předat. IgG a IgM

? dobré odpoledne. Včera jsem byl na schůzce u lékaře na LCD a ona předepsala pít trombotický zadek a zvonkohry. že jsem zvýšil fibrinogen. Mám těhotenství 36 týdnů a druhé narození. prosím, řekněte mi, že v té době můžete tyto pilulky vypít?
31. ledna 2012, Irina

fibrinogen během těhotenství by měl být zvýšen. nejedná se o nemoc nebo indikaci k léčbě.

? Dobrý den, mám první těhotenství.. období 32 týdnů, po dlouhé procházce bolí moje pubis, bolí to, jako by byly svaly roztrhané.. co to je?
30. ledna 2012, Nastya

syfyzitida. lehněte si, najděte osteopat, jděte dolů, pak trochu pěšky.

? Ahoj! Prosím, řekněte mi, mohu použít bifidumbakterin a čípky Atzilact k prevenci dysbiózy při plánování těhotenství? Ovlivňují tyto léky životaschopnost spermií? poděkovat.
30. ledna 2012, Olga

všechny ovlivňují. pro profylaxi není rozhodně nutné používat lokálně. prevence vyžaduje zdravý životní styl. zdravé znamená přirozené. namísto zavádění svíček všude

? Ahoj milý Marina Mikhailovna! Pomozte mi, prosím! Ve 14 týdnech jsem měl obavy z těžkého svědění a vaginálního výtoku. Gardnerella a drozd byly nalezeny nátěrem. Doktor předepsal Terzhinan. Nyní jsem ve vašich odpovědích četl, že tento lék je možné použít až po 32 týdnech a obecně jsou recenze na internetu celkem negativní. Chápu, že je pozdě, ale jak moc to může být pro dítě škodlivé. poděkovat
30. ledna 2012, Elena

drozd během těhotenství se nejlépe léčí pimafucinem

? Ahoj! Řekni mi prosím! Mám gestační věk 9-10 týdnů, onemocněl jsem, zavolal jsem doktora doma. Doktor řekl, že ARI. Kýchl jsem, rýma a teplota na dva dny byla 37. Jak strašidelné to všechno je pro nenarozené dítě, opravdu se bojím :( (byli jmenováni - vdechnutí, aflubiny a adrinol v nose). Předem děkuji za odpověď.
30. ledna 2012, Galina 31rok

Je těžké po dobu 9 měsíců nikdy onemocnět při akutních infekcích dýchacích cest. ok, všechno by mělo být

? Dobré ráno Marina Mikhailovna! Díky za všechno. Moje otázka zní: těhotenství 17 týdnů, dvojčata (přirozeně), ležela na zachování po 7 týdnech (bylo trojnásobné). Mohou mít manžel a já sex, pokud testy (PCR) prokázaly přítomnost ureaplasmózy (odmítnutí léčby)?
30. ledna 2012, Marina

umět. ureaplasmóza je mýtus. PCR je během těhotenství nebezpečná.

? Ahoj! Marina Mikhailovna, řekněte mi prosím, jak škodlivé je Vilprofen (Josamycin) pro plod během těhotenství po dobu 16 týdnů a předepisujete tento lék ve své praxi? Předem díky za odpověď..
30. ledna 2012, Lily

pokud jsou potřebná antibiotika (obvykle otázka života a smrti), je tento lék povolen.

? Dobrý den, plánujeme dvanáctileté dítě, ale měl jsem syfilis, může mi to zabránit v porodu za všeobecných podmínek v nemocnici? Byl jsem odhlášen. Děkuji vám
29. ledna 2012, dilara

zrušeno, zdravé - nic neznamená a nic neovlivní

? ahoj, pomozte, prosím, radu, 12/26/2011 poslední menstruace, bílý výtok a cystitida začala 01.01.2012, od 10.01 3-4 dny dal svíčky mycogenax, 1 v noci, dnes jsem zjistil, že jsem těhotná, četl jsem, že obsahují nystatin, což je velmi toxický pro oči, má smysl mít potrat?
29. ledna 2012, Irina

? Ahoj. Trvá 16 týdnů, herpes na tváři se opakuje každé 2 týdny počínaje 10 týdny, několikrát bylo na genitáliích (nikoli primárních), testy jsou normální. Jak to ohrožuje dítě a je použití čípků viferonů odůvodněné? poděkovat.
29. ledna 2012, Nastya

neohrožován. neodůvodněné

? Ahoj! Moje situace s multivitaminy není jasná. Začal jsem pít Pregnacare od 12 týdnů, ale mám nějakou podivnou reakci. Po požití tobolky (po jídle, pití tekutinou) po 20 minutách se začnu cítit velmi dobře uvnitř, je obtížné popsat tento stav, něco jako mírnou nevolnost. Trvá to asi 15-20 minut, pak projde. Snažil jsem se vzít Pregnakea v různých denních dobách, abych se ujistil, že to byla reakce na tento multivitamin, a nejen to. Neměl jsem žádnou toxikózu, cítím se dobře.
Znamená to, že Pregnak pro mě není vhodný? Co je možné udělat místo ní? Z nějakého důvodu nemohu najít doporučenou jednotku. Vypil jsem celkem 11 tobolek.
poděkovat!
29. ledna 2012, Anna

zkuste jiné. normální reakce na velkou pilulku během těhotenství. Pil jsem noc před spaním.

? po narození byla odstraněna děloha (skutečný přírůstek), ale menstruace přichází každý měsíc. Po operaci mi řekli, že by neměli být. Je to tak? Na ultrazvuku řekli, že jsem téměř zdravý člověk (ukázalo se, že mám vysokou amputaci) Je možné druhé těhotenství, vaječníky a děložní čípek na místě
29. ledna 2012, Catherine

je nutné vidět konkrétní výsledky studie (například GHA.)

? prosím, řekněte mi, mám 18 týdnů těhotenství, těhotenství 1 a dlouho očekávané. Necítím to, ale říkají, že po 5 měsících se dítě cítí. A lékař pošle ultrazvuk pouze za 20 týdnů. Možná se bojím marně? zeptejte se nikoho, že máme špatného doktora!
29. ledna 2012, Anna

normálně, ze dne na den po dobu dvou týdnů, určitě pochopíte, jak se cítíte

? Dobrý den, Maria Mikhailovna. V krátkém těhotenství mě podrobili drogové agresi (4 až 5 týdnů jsem vzal Irunin, Afobazol, Prestarium). Je to podle vašeho názoru údaj o potratu a jaké jsou možné důsledky pro nenarozené dítě? Mám velmi obavy, odpovězte prosím na mou otázku. Děkuji mnohokrát.
29. ledna 2012, Natalia

Ne. prostě jsme těhotní

? Dobré odpoledne, Maria Mikhailovna. Svíčky Longidaz mi byly předepsány k resorpci adhezí v trubkách. Vzal jsem kurz 10 ks. každý druhý den od 8. dne cyklu a po třech dnech jsem zjistil, že jsem těhotná. Nebylo mi řečeno, že v cyklu užívání Longidazy je nutné se chránit, a pak jsem četl, že to bylo během těhotenství kontraindikováno. Je mi již 34 let. Mohu si nechat těhotenství?
29. ledna 2012, Anna

? Maria Mikhailovna, ahoj! Napsal jsem vám o schůzce s vámi, ale bohužel jsem nenašel odpověď!
Další otázka je zralá, myslím, že je to pro mnoho zajímavé! Řekni mi, kde v Rusku můžeš zorganizovat porod "Auden "? Pokud ne jen doma. A náhodou nevíte, jak realistické je dostat se na kliniku? Četl jsem část jeho knihy (na tomto webu), uvědomil jsem si, že u druhého dítěte to je to, co potřebuji! Odpovězte, prosím! První narození zanechalo trvalý dojem na všechny :).

28. ledna 2012, Julia

o schůzce jsem ti napsal, abys napsal na můj mail.
v Rusku můžete porodit „podle Odena“, připravit se, najít porodní asistentku a porodit. teď nemá kliniku.

? 1. Je možné kouřit a pít alkohol během užívání postinoru?
Díky předem
28. ledna 2012, Daria

můžete s alkoholem opatrně stále ještě silně hormonálně zasáhnout játra

? Je možné jít do koupelny, zatímco berete postinor? 2. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění na začátku cyklu? 3. Je nutné po krvácení postinor začít krvácet, pokud ne, co to znamená?
Díky předem
28. ledna 2012, Daria

raději se zdržet hlasování. existuje pravděpodobnost. začne nebo nezačne - to neříká nic o antikoncepčním účinku

? Ahoj! Prosím, řekněte mi, kolik ml. po 20. týdnu těhotenství lze pít čistou filtrovanou vodu denně?
28. ledna 2012, Nika

kolik chcete. neomezujeme vodu. vylučujeme sůl

? Dobrý den, řekněte mi to. V pátém týdnu těhotenství vypila lék na cystitidu. Je to pro plod nebezpečné?
28. ledna 2012, Lada

oficiálně povoleno

? Ahoj! Jmenuji se Olesya. Chtěl bych vám objasnit pár otázek! V jakém období těhotenství můžete užívat ELEVIT?
27. ledna 2012, Olesya

od úplného začátku. Plus jodomarin

? Dobrý den, mám období 20–21 týdnů, piju Elevit a lékař navíc řekl, že pije vápník na 1 kartu. odpoledne (v anamnéze je osteoporóza), ale nestanovil jsem, který z nich (jako každý). Řekněte mi prosím, co mohu vzít? Ztratil jsem, že vápník D3 Nycomed je nemožný z toho důvodu, že v Elyvite je již 500m vitamín D!!
27. ledna 2012, Ira

Já bych nepil vápník v té době bez přísných indikací, které nemáte. není to bezpečné

? Dobrý den, pomozte mi, prosím. Mám velmi silný výtok, drozd za den, mohu změnit 4-5 denních vycpávek, mám 30 týdnů těhotenství, očekáváme dívku, říkají, že během těhotenství, zejména když dívka, drozd je velmi nebezpečný. Jsem velmi silný starosti. Pomozte, jak se dá vyléčit, prosím, pomozte! (Na LCD displeji se říká, že drozd v těhotenství je normální a nemají mnoho léčby)
27. ledna 2012, Daria

drozd není nebezpečný. lze použít pimafucin

? Ahoj. Beru léky Trichopolum, klabaky, čípky makmiror, cykloferon a flucostat. Kurz končí 12. den cyklu a 17. den přibližně ovulace. Mohu plánovat těhotenství?) Díky předem
27. ledna 2012, Luda

? Dobré odpoledne, zeptal jsem se vás na ovčích neštovic ze dne 14. ledna, odpověděli jste mi, že musíte "okamžitě předat protilátky IgM a IgG. Už přemýšlet o výsledcích "
bohužel v naší oblasti takové analýzy nejsou vůbec provedeny! inkubační doba se krátí. v případě nemoci, jak se má léčit? doba 9 týdnů. na plný úvazek gynekolog pouze pokrčí rameny. Odpověď je důležitá, protože čekám na dvojčata a velmi se bojím. mnohokrát děkuji za vaši práci.

27. ledna 2012, Ani matka

protože doba inkubace se krátí, znamená to, že je vše v pořádku, postupně roste :) to znamená, že máte protilátky nejpravděpodobněji. z jakékoli oblasti bylo možné se dostat do dopravy a dostat se do města, kde se provádí analýza. ale musíte jen čekat a přestat fantazírovat o tom, co není.

? Dobrý den, Maria Mikhailovna. Týká se nepochopitelné bolesti - pálení - v horní části břicha, bezprostředně po hrudníku, kde roste bříško. To je obzvláště cítit, když stiskl. Pocit, že se jedná o bolest v samotné tkáni, není orgánem. Řekni mi, co by to mohlo být. Začalo to trápit od minulé noci, po malé hádce s manželem. Těhotenství 28 týdnů.
27. ledna 2012, Anastasia

nervový plexus. osteopat může pomoci. a starat se o své nervy

? Dobré odpoledne. Ultrazvukové vyšetření po 19,5 týdnech ukázalo, že průtok krve vpravo byl 0,67. Toto je horní hranice normy. Na ultrazvuku s dopplerovem řeknou přesněji, zda je v dítěti nedostatek kyslíku. A píšete, že to nemusí být provedeno, aniž by to bylo nutné. Vlevo je vše v pořádku. Prosím, řekněte mi, zda je třeba něco udělat teď, nebo tak daleko, abychom se vzdali jakéhokoli výzkumu? poděkovat.
27. ledna 2012, Olya

už jste udělali ultrazvuk s dopplerem. tato hodnota průtoku krve je dopplerovským odečtem. to znamená, že jste to už udělali.
a nemusíte to dělat. a na těchto číslech nezáleží.
zejména o 19,5 týdnů

? Ahoj! Mám gestační věk 8–9 týdnů, je mi 31 let, mám druhé těhotenství, spodní břicho a záda neustále bolí, doktor předepisuje pouze duphaston a polní. Mohu si dát vitamín B6, alespoň každý druhý den?
27. ledna 2012, Galina 31

na co možné, ale proč

? Ahoj! Mám poměrně nepříjemnou situaci. Těhotenství 30 týdnů. Všechny předcházející testy byly normální, absolutně se neobávali. Roztěry, PCR a analýza moči byly bez odchylek. 7. ledna prošla obecným testem na moč, její leukocyty se mírně zvýšily, všechno ostatní bylo normální. Opakované testy jsem předal 24. ledna, 26. ledna jsem si naplánoval schůzku s gynekologem a tyto testy mi ukázaly: bílkovina 0,017, bílé krvinky 45–52 a moč Trichomonas. Doktor napsal doporučení pro oddělení rodu, aby si lehl. Pořád jsem ve stavu šoku. Nemohu jen pochopit, odkud by Trichomonas mohl pocházet, kdybych předtím nebyl, a od poloviny října žiji sexuální život. Nemám žádné známky pálení, výtok je normální, při močení není bolest a bolest, teplota není zvýšena. Stále ve směru, ve kterém psali anémii 1. stupně, v současné době mám hemoglobin 106. Napsali také hosta. pyelonefritida. Jak se to všechno zobrazuje na dítěti? Co dělat dál? Stojí to za to jít hned do pobočky, pokud se cítím skvěle. Mohla se vyskytnout chyba testu? A jak by se Trichomonas mohl dostat, kdybych odolal sexuálnímu životu.
27. ledna 2012, Ekaterin

je velmi snadné opakovat analýzu, je velmi snadné dělat chyby s trichomonadami pod mikroskopem, ale v každém případě je pyelonefritida - leukocyty jsou zvýšené, takže v každém případě je nutné léčit antibiotiky, takže není příliš zajímavé, co přesně. dle mého názoru.

? Dobré odpoledne! Prosím, řekněte mi, zda je možné naplánovat těhotenství na blízkou budoucnost s následujícím výsledkem analýzy na Protilátky proti viru HSV typu 1,2:
IgM - 0,76 (Normální: 1,1 - detekováno)
IgG - 12,32 (Norm: 70 - 1/1600)
Avidity - 59% (Norma: 50% - Vysoce se dalo zabránit)
Je možné tuto analýzu použít? Nebo je nutné provést preventivní léčbu a na jak dlouho v tomto případě musíte těhotenství odložit?

27. ledna 2012, Maria

jaké zacházení. všechno je v pořádku, máte imunitu, jste zdraví

? Ahoj! Jsem těhotná 19 týdnů. Leptotrix byl detekován v nátěru, bílé krvinky jsou jednotlivé. Výtok je žlutý, bez svědění, pálení a zápachu. Předepsaný terzhinan. Myslíte si, že je nutná léčba? Díky předem!
26. ledna 2012, Anna

? Dobrý den, Maria Mikhailovna! Těhotenství 12 týdnů se gynekolog podíval na křeslo a vydal verdikt: „malý drozd“. Nic mi nevadí, není tam žádné svědění, sýrový výboj. Výtok je mléčně bílý, o něco hojnější než obvykle. Je nutné zacházet s takovým drozdem? Lékař řekl, aby v glycerinu používal borax.
Předem děkuji za odpověď. Vaše rada je pro nás velmi cenná.!
26. ledna 2012, Nina

? Dobré odpoledne! Moje otázka je, můžete otěhotnět, pokud jedna zkumavka a jedna pravá vaječník na levé straně mají cystu a zkumavka byla odstraněna před 8 lety.
26. ledna 2012, Marina

? Ahoj. Mám druhý týden zpoždění, test ukazuje těhotenství. Injektoval jsem injekce oxytocinu, abych přerušil těhotenství. Neexistuje žádný výsledek. jaké jsou možné důsledky, pokud po těchto injekcích zůstane těhotenství?
26. ledna 2012, Irina

? Dobrý den, Maria Mikhailovna!
Druhé těhotenství, 14 týdnů. Až do 12 týdnů pila fol.kt s jodomarinem, lékař jí předepsal těhotenství (jodomarin zůstává až do konce). Těhotenství v lékárnách z nějakého důvodu není nikde nalezeno, začal jsem pít Pregnakea, je to to samé? Mohu pokračovat v pití (1 čepice / den)?
A velmi mě zajímá, jaký druh Duphastonu je to, co pijí všechny těhotné ženy (toto vlákno jsem přehlédl)? Neslyšel jsem od doktorů takové jméno, takže to nepotřebuji?
Velký požadavek, stále více objasnit normy zvyšování hmotnosti po 20 týdnech. Kolik mohu přidat v normě? Takže celková částka pro těhotenství je asi 10-11 kg?
poděkovat
26. ledna 2012, Anna

pít-pít vitamíny. duphaston je hormon, nemáte žádné náznaky, takže nepotřebujete. zvýšení jsou individuální, neexistují žádné abstraktní normy, člověk musí vidět člověka. Vaším úkolem je měřit týdenní nárůst a zaznamenávat, interpretovat, může být pouze ošetřujícím lékařem na plný úvazek, který vás zná. není třeba přidávat 10 - 11 kg, tím méně, tím lépe. to vše má smysl pouze u kompletní stravy bez solí

? Dobré odpoledne! Jak ovlivní neošetřená eroze sh / m početí a těhotenství? Dítě má 8 měsíců, je na GV. Stojí to vůbec ve spěchu s léčbou (kontraindikace, laktace?) Nebo to lze léčit před plánováním těhotenství (na rok)?
26. ledna 2012, Diana

nyní neexistuje žádná indikace pro léčení eroze. a s její léčbou nemusíte házet stráže vůbec

? Dobrý den, doktore. může to znít hloupě, ale nevím, co to je, noční můry neustále sní, pak mrtví, pak krev, pak vypadnou zuby, ale to neznamená nic dobrého v knize snů. týdny v nás, už v nemocnici, a tady nejrůznější sny. možná mi nějak vysvětlíš můj stav.
26. ledna 2012, Rose

starosti před porodem :) nic zvláštního. může vyhodit knihu snů?

? Ahoj!
Mám jednu bradavku zataženou a druhou malou, porodník řekl, že kvůli tomu budou problémy s krmením a že je nutné bradavky připravit: pravidelně vytáhněte prsty. Pokud ano, tak jaký týden těhotenství můžete začít? Obávám se, že takové manipulace mohou způsobit potrat.
26. ledna 2012, Irina

ne. dítě se narodí, vezme si prsa a vytvoří bradavku. a budete konzultovat s konzultantem kojení. a porodník s tím nemá nic společného

? Ahoj. 3denní zpoždění, udělal test, pozitivní. Šel jsem do nemocnice před týdnem, myslel jsem, že mám nachlazení 37. Udělal jsem fluorografii, je to velmi děsivé, mohou mě poslat na potrat?
25. ledna 2012, lilie

na co? To není problém

? Dobrý den, mám těhotenství 2-4 týdnů. Když jsem o tom ještě nevěděl, lékař mi předepsal svíčky s dimexidem, je to pro dítě nebezpečné a stojí za to vůbec udržet těhotenství? poděkovat
25. ledna 2012, Anna

samozřejmě ušetřit. není nebezpečný

? Ahoj! prosím nenechávejte bez pozornosti. všichni se už spikli. Má smysl vést dítě 1,5 měsíce na ultrazvuku mozku, je-li to jediný důvod: nejste tak velcí, abyste porodili 4 kg. to řekl neurolog. Zkontroloval jsem všechno, reakce jsou dobré, všechno je normální. to znamená, že problém je pouze v přirozeném porodu. Během konzultace nebyly problémy ani s pánví, ani s jinými během těhotenství. psali pouze anémii 1. (hemoglobin 109 za 20 týdnů, později 112. Nepil jsem nic). Narození nebyla příliš lehká, krk se dlouho otevřel a na konci se mi zdálo, že mi doktor dokonce pomohl otevřít ruku. nejsou tam žádné mezery, malý řez, ale krk je mírně erodovaný po 40 dnech. ale neurolog o tom nic neví (protože k narození došlo a můj stav teď). Předem díky za odpověď. celé těhotenství s tebou. Vaše práce je opravdu neocenitelná!
25. ledna 2012, Anastasia

neexistují žádné náznaky pro ultrazvuk, vždy existuje důkaz o osteopatovi. pro neurologa neexistují ani náznaky.

? Dobré odpoledne! Ve 3 týdnech těhotenství (po početí) jsem měl laparoskopickou operaci (podezření na mimoděložní). Diagnóza nebyla potvrzena. Jak může anestézie ovlivnit plod? Je možné udržet těhotenství? Po operaci nejsou předepsána žádná antibiotika.
25. ledna 2012, Natalia

? Ahoj, měli jsme syna, který zemřel 1 měsíc starý, byl mu diagnostikován akutní respirační onemocnění s poruchou interventrikulárního septa. Před 17 lety byl léčen na syfilis. Během těhotenství byly všechny analýzy vynikající. Mohlo by moje onemocnění v minulosti ovlivnit tuto diagnózu
24. ledna 2012, Tatiana

Ne, protože všechny analýzy byly dobré

? Ahoj Maria Mikhailovna! Slyšel jsem, že od 8. týdne těhotenství můžete zjistit Rh faktor dítěte pomocí mateřského krevního testu. Údajně v krevní plazmě je malé množství DNA dítěte a z toho můžete zjistit rhesus a pohlaví nenarozeného dítěte. Je to pravda? Pokud ano, jak informativní je tato analýza? A je tak přístupný (z hlediska ceny a místa)? Díky za odpověď! Velmi respektuji váš názor!
24. ledna 2012, Inna

Ano, takový vývoj existuje, ale tato analýza se provádí pouze ve velkých vědeckých centrech. Pro vědecký výzkum, nikoli pro veřejnost. A technika nebyla vypracována, takže chyba je velmi velká

? Dobrý den, milí odborníci! Mám 23 týdnů těhotenství, 5krát denně, někdy častěji, pokud došlo dokonce k slabému fyzickému zatížení, žaludek se stane kamenitým, v tomto stavu trvá asi minutu a začne se uvolňovat. Jak je to nebezpečné a co by se mělo dělat? Díky předem za odpovědi! Ano, podle druhého ultrazvuku a analýzy jsou všechny indikace normální.
24. ledna 2012, Elena

Jedná se o kontrakce Brexton-Higgs, které samy o sobě nejsou nebezpečné, ale vyžadují systematické podávání hořčíku B6.

Irunin během těhotenství

Dnes ráno jsem šel na předporodní kliniku, kde jsem byl pozorován, udělal ultrazvuk za poplatek, abych se ujistil, že je vše v pořádku, ultrazvuk provedl lékař ve službě, zeptal jsem se velmi pečlivě, co a jak, a řekl, že tato voda je moje zakrytá infekce a doporučené vaginální tablety Irunin. Četl jsem, že se jedná o velmi silný lék, ale předem mě varovala, že bude psáno s opatrností, abych jej používal na doporučení lékaře, a že jsem se těchto slov nebál... Už někdo použil tento lék během B? Už jsem si koupil pilulky, ale chci slyšet příběhy z osobní zkušenosti... Bude to opravdu bolet?

Irunin: léčebné režimy a účinnost pro houby

Spektrum antimykotik je velké. Mnoho mikroorganismů je však schopno získat odolnost vůči působení drog. Obzvláště při pravidelném používání. Popsaný lék je vysoce účinný při léčení nejen kandidózy, ale i jiných plísňových onemocnění. A recenze na "Irunin" to potvrzují.

Složení a účinek léku

Irunin se vyrábí v tobolkách a vaginálních tabletách (nikoli v čípcích). Hlavní účinnou látkou je itrakonazol, jehož obsah ve formě tobolek je 100 mg a 200 mg v tabletách. Charakteristiky formulářů jsou následující.

  • Tvrdé tobolky. Vyrobené ze želatiny, jejich barva je žlutá, uvnitř obsahují bílé kuličky jako koule. K dispozici v balení po deseti. Pomocné složky této formy uvolňování - eudragit, nipazol, sacharóza, oxid titaničitý, nipagin, barviva, škrobový sirup.
  • Vaginální tablety. Prstencový bílý, deset kusů v balení. Jejich další složky jsou: mléčný cukr, talek, škrob, stearát hořečnatý, povidon, laurylsulfát sodný.

Itrakonazol má nepříznivý účinek na fungální buňky. Penetrací do patogenu zpomaluje produkci ergosterolu, specifického enzymu jeho membránou. To přispívá k ničení patogenních hub a nerozšíří se v celém těle..

Mezi vlastnosti léku patří následující:

  • potřebné koncentrace - je dosaženo pouze při dlouhodobém používání;
  • dochází k hromadění - hlavně v tkáních s keratinem, například v kůži;
  • metabolizovaný v játrech;
  • zcela vyloučeno - stolicí a močí, pouze týden po ukončení léčby;
  • při vaginálním použití se prakticky nevstřebává do krve, ale působí lokálně.

Následující druhy fungálních mikroorganismů jsou nejcitlivější na složku léčiva:

  • plísně a kvasinky - candida, aspergillus, blastomycetes;
  • dermatomycety - trichofyton, mikroskopie.

Indikace

Kapslová forma léčiva je široce předepisována pro systémová onemocnění. Indikace pro použití Iruninu jsou následující situace:

  • komplexní terapie - infekce plísňové povahy;
  • prevence dysbiózy - na pozadí užívání léků;
  • mykózy - kůže těla a hlavy (pokožka hlavy), se serhrhea a ekzémem, jakož i kryptokokóza;
  • lišejníky - je předepsáno pro pásový opar, vícebarevný (pityriasis), obléhání;
  • kandidóza - při níž jsou postiženy sliznice, jakož i hluboká viscerální kandidóza s poškozením vnitřních orgánů, systémová aspergilóza a kandidóza;
  • onychomykóza - nehty;
  • prostatitida - houbová příroda.

Irunin ve formě vaginálních tablet se používá pro vulvovaginální kandidózu. A to nejen pro léčbu akutní formy nemoci, ale také s opakujícím se drozdem.

Pokud produkt nelze použít

Ne každý si může vzít lék. Tabulka ukazuje relativní a absolutní kontraindikace pro přijetí.

Tabulka - Podmínky, za nichž je léčba přípravkem Irunin nežádoucí nebo zakázaná

Silně by se nemělo brátBerte opatrně
- přecitlivělost na kteroukoli složku léčiva;
- první trimestr těhotenství;
- laktace
- patologie jater;
- srdeční selhání;
- věk do 18 let

Je nutné informovat lékaře o použití jakýchkoli jiných léčivých přípravků, protože Irunin nemusí být kombinován s některými z nich.

Návod k použití "Irunina"

Pro dosažení maximálního účinku by měla být tobolka užívána s jídlem nebo ihned po spolknutí v celku. Délka léčby a frekvence podávání závisí na konkrétním onemocnění a v každém případě se stanoví individuálně. Hlavní léčebné režimy jsou uvedeny v tabulce.

Tabulka - Vlastnosti léčebného kurzu „Irunin“ u různých nemocí

PatologieDávkování "Irunina"
a rysy jeho příjmu
Lišejník2 tobolky v 1 dávce denně po dobu 7 dnů
Mykóza hladké kůže- 2 tobolky v 1 dávce denně po dobu 7 dnů;
- s poškozením nohou a rukou 100 mg po dobu 15 dnů
Orální kandidóza a střevní houba1 tobolka denně po dobu 14 dní
Keratitida houbové etiologie2 tobolky v 1 dávce denně po dobu 21 dnů
Aspergilóza- 2 tobolky 1–2 krát denně (v závislosti na formě onemocnění);
- léčba trvá 1 až 5 měsíců
OnychomykózaVarianta č. 1 (pulzní terapie):
- 2 tobolky 2krát denně po dobu 1 týdne, po které následuje přestávka 3 týdny;
- s lézemi chodidel se provádějí 3 takové kurzy, 2 ruce;
Varianta číslo 2
- nepřetržitá medikace 2 tobolky 1krát denně po dobu 3 měsíců

Optimální účinek léčby lze pozorovat po 6 měsících s poškozením nehtů a po dvou až čtyřech týdnech u kožních mykóz.

Vedlejší efekty

Při používání tobolek Irunin mohou u pacientů vzniknout vedlejší účinky tohoto léčiva. Hlavní jsou uvedeny v tabulce..

Tabulka - Komplikace interního příjmu „Iruniny“

Systém tělaKomplikace
Nervový systém- Závrať;
- silná únava;
- cefalgie;
- někdy periferní neuropatie
Trávicí orgány- nevolnost;
- nepohodlí v břiše;
Zvracení
- cholestatická žloutenka;
- dyspepsie;
Zácpa
- jsou popsány případy toxické hepatitidy s rozvojem selhání jater
Rozmnožovací systémDysmenorea
Kardiovaskulární systém- Srdeční selhání;
- plicní otok
Strana kůže- Vyrážka;
- ztráta vlasů;
- svědění;
- kopřivka;
- angioedém
Výměnné poruchy- hypokalémie;
- otok
močový systém- Kreatinin stoupá, zatímco moč ztmavne

V důsledku použití vaginálních tablet jsou někdy pozorovány místní reakce ve formě mírného svědění a pálení v pochvě, vyrážky na pohlavních orgánech. V takovém případě nepřerušujte léčbu lékem, pokud příznaky nepostupují, ale pominou.

Analogy

Existuje mnoho analogů léku. Někteří z nich:

  • „Mikomax“ - antimykotikum v tobolkách, léčivou látkou je flukonazol;
  • „Mikoflukan“ - systémový antimykotikum, které zahrnuje flukonazol;
  • „Rumikoz“ - levný analog „Irunin“, je k dispozici v tobolkách, každá účinná látka itrakonazol 100 mg;
  • "Itrazol" - tobolky na bázi 100 mg itrakonazolu.

speciální instrukce

Někdy je nutné zvýšit dávku pacientům, u kterých je imunitní systém vyvolán. Například existuje neutropenie, infekce HIV, stav transplantace orgánů.
Je nežádoucí užívat léky u pacientů s onemocněním ledvin, jater a srdečního selhání. Výjimkou jsou případy, kdy je očekávaný účinek vyšší než pravděpodobnost možných komplikací.

Při užívání léků sledujte játra jednou za měsíc.
Když používáte vaginální formu léku, musíte se vyhnout pohlavnímu styku a současně léčit dva partnery.

Vlastnosti interakce s jinými drogami jsou následující:

  • snížit účinek - "Rifampicin", "Difenin", "Karbamazepin", "Fenobarbetal";
  • zvýšit účinek - "Erythromycin", "Ritonavir".

Široce rozšířené použití iruninu v dermatologické a gynekologické praxi prokázalo jeho účinnost a dobrou toleranci. Úřední pokyny neobsahují údaje o možném předávkování léky, ani lékařská hodnocení takové informace neobsahuje. Pokud jste přesto užili velkou dávku léku, musíte hodinu propláchnout žaludek a vzít aktivní uhlí. Provádí se symptomatická léčba. Neexistují žádná specifická antidota.

Recenze: „Třetí den skvrny na kůži téměř zmizely“

Také jsem byl léčen iruninem podle schématu pulzní terapie (v instrukci je jeden), odkapal jsem exoderil na vyčištěný nehet a nějakou další antimykotickou mast... nehet pomalu rostl zdravě... a byla to tak hluboká houba, že i citlivost na palci byla pryč...

Host, http://www.woman.ru/health/medley7/thread/3943641/2/

2 roky s periodickým úspěchem bojovaly s mnohobarevnými lišejníky. Mluvčí pomohli jen na chvíli. Na tomto základě přežila neuróza. Posledním závěrem dermatologa je seboroická dermatitida, pláč. Začala užívat Irunin v kombinaci s vitamíny, sedativy a lipovým čajem. Třetí den téměř všechny skvrny na kůži zmizely (dokonce zmizela i těsnost kůže), svědění a lupy zůstaly, ale byla naděje na uzdravení. Doufám v pozitivní výsledky, ale prozatím pokračuji v léčbě....

Olga, http://www.tiensmed.ru/news/irunin-a2h.html

Asi 5 let ošetřoval nehty postižené houbou různými způsoby. Na doporučení lékaře jsem zkusil irunin. Po 2 cyklech (14 tablet) se nehty zcela vyčistily. Nové pobočky a žádné problémy po dobu 5 let. Četl jsem o vedlejších účincích v pokynech, ale nic se nestalo.

Yuri, http://www.tiensmed.ru/news/irunin-a2h.html

Když mě vyšetřil gynekolog, předepsala Iruninovi kandidózu. Irunin vzal dvě tobolky 2krát denně po snídani a večeři. Bylo ošetřeno celkem 3 dny. Během kurzu příznaky téměř zmizely. Doslova tři dny po ukončení léčby se však začaly obnovovat. Tehdy jsem neměl sexuálního partnera, takže možnost infekce zmizí. Ukázalo se, že jsem jen hodil peníze pryč. Později jsem četl, že má stále dlouhý seznam vedlejších účinků, ale naštěstí jsem je neukazoval. Nebudu tvrdit, že droga je zcela zbytečná, ale pro mě osobně se ukázalo, že je to právě to.

Lora, http://doctorsforum.ru/viewtopic.php?f=32&t=427

Před třemi lety objevil nejstarší syn skvrny mnohobarevných lišejníků. Na měsíc se ho pokusili vyléčit různými gely a masti. Nakonec byly vyšetřeny dermatologem a doporučil antifungální pilulky, aby si vybraly. Rozhodl jsem se koupit Irunin, protože to bylo nejlevnější (pouze 300 rublů - balení). Ve srovnání s Orungalem, který stojí 2 000 rublů, je to cent. Dal jsem svému synovi po snídani tři dny dvě kapsle, jak je doporučeno v pokynech. Můj syn přenesl drogu normálně, neexistovaly žádné vedlejší účinky, alespoň nebyly vidět. Třetí den lišejníky odešly a po 10 dnech už byla jen stopa.

Mám teď naplánovat těhotenství? Reproduktolog vysvětluje

Proč je nyní lepší neplánovat těhotenství a v takovém případě stojí za to udělat výjimku? Ovlivňuje nový koronavirus kvalitu spermií? Musím naléhavě ukončit programy IVF? Říká reproductolog Dmitry Kholodov.

Všechny lékařské zdroje budou směřovány do boje proti COVID-19

Pokud existuje taková příležitost, pak nyní nestojí za plánování těhotenství. Při poskytování těchto rad se spoléhám mimo jiné na doporučení evropských a amerických kolegů. Při pandemii není nebezpečný ani samotný virus, který omezuje dostupnost lékařské péče.

Musíte pochopit, že lékařské zdroje budou zaměřeny především na boj proti důsledkům epidemie a vše ostatní půjde podle zbytkového principu.

Pokud těhotná žena začne mít nějaké problémy, pak prostě nemusí mít čas na pomoc, a to ani v naléhavých případech, i když v době míru by jí mohla pomoci bez problémů. Klidné sledování těhotenství v takových podmínkách není možné.

Neříkám nyní abstraktní věci, jedná se o současnou situaci v Evropě, USA a řadě zemí, kde je kriticky překročen práh epidemie COVID-19 a byla zavedena přísná omezující opatření. Tam bojují proti viru nejen státní, ale i soukromé kliniky..

To znamená, že úřady mají právo využít kapacity soukromých nemocnic, přepracovat je tak, aby poskytovaly pomoc vážným pacientům s respiračním syndromem. Proto - omezení lékařské péče pro všechny ostatní profily, včetně těhotenství.

Problémem bude dokonce banální ultrazvukové vyšetření

Všechno, co říkám, je pro naši zemi již relevantní. V současné době hlavní hygienik v Petrohradě oficiálně zakázal všechny plánované ambulantní ambulantní činnosti pro instituce všech typů vlastnictví.

To znamená, že nemocnice nemohou provádět plánované operace, kliniky nemohou přijímat lidi, ani soukromé kliniky nemohou fungovat..

Asociace soukromých klinik v Petrohradě již podala petici Ministerstvu zdravotnictví města ohledně vyjasnění této objednávky, ale ve skutečnosti máme to, co máme.

Musíte pochopit: pokud se objeví první takové řešení, bude to těžší, zejména ve velkých městech s více než milionem lidí. Ano, nemoc je vážná, je zbytečné ji popírat, ale taková opatření musí být přijata s velkou opatrností a váhou..

Těhotenství ohrožené COVID-19

Zatím nevíme s jistotou, zda COVID-19 ovlivňuje plod. V jediném publikovaném článku na toto téma naši francouzští kolegové ve studii 60 těhotných žen potvrdili, že se nemoc nepřenáší z matky na dítě, děti se rodí COVID-negativní.

Na čínské klinice byl zaznamenán jeden případ, kdy se dítě narodilo COVID-pozitivní, ale opět je možná infekce bezprostředně po porodu. Zatím neexistuje rozsáhlejší statistická základna.

Nový koronavirus se bude chovat jako všechny podobné viry. Viry tohoto typu mohou být nebezpečné, pokud způsobují těžkou horečku v raných stádiích, až do 12 týdnů. V tomto případě mohou vést ke komplikacím až do ztráty těhotenství. Není to však způsobeno samotným virem a jeho invazí plodu, ale obecným závažným stavem matky - vysokou horečkou, nedostatkem kyslíku v krvi.

Pokud však můžeme zabránit chřipce očkováním, a to iu těhotných žen, neexistuje zatím žádná vakcína proti COVID-19..

Protože se věří, že během těhotenství může imunita reagovat na nemoc neočekávaným způsobem..

Věk ženy je také rizikovým faktorem pro koronavirus. Čím je těhotná žena starší, tím vyšší je riziko vážných komplikací.

V každém případě budou lékaři bojovat o ženu i dítě. Hlavní věcí není panikařit a jít do infekční nemocnice včas. Nemluvíme o žádném potratu, nikdo nepřetáhne ženu s pozitivní analýzou potratu. To se rozhodně nemusí bát..

Po každém nachlazení, klesne kvalita spermií, koronavirus s tím nemá nic společného

Samostatná prohlášení čínských kolegů se zdá, že u mužů, kteří podstoupili COVID-19, se kvalita spermatu pravděpodobně zhoršuje. Dosud není možné říci, že jde o medicínu založenou na důkazech. Po jakýchkoli katarových onemocněních, vysoké horečce a intoxikaci těla klesá kvalita spermií.

Konec konců jsou varlata přenesena mimo tělo do šourku. A jejich teplota je v průměru o stupeň nižší než celková tělesná teplota. Proto se přirozeně po epizodách vysoké horečky a horečky sníží kvalita spermií. A to se nevztahuje přímo na koronavirus - to jsou časté následky jakéhokoli onemocnění. K tomuto tématu dosud neexistují žádné přesnější studie..

Při pandemii je vhodné pozastavit všechny programy IVF

Probíhá debata o uzavření všech cyklů IVF v důsledku pandemie. To znamená, že nebudou provádět protokoly IVF, nebudou zasadit embrya do děložní dutiny.

Z pohledu situace, která se v Evropě odehrála, je to vyvážené rozhodnutí. Souhlasím s evropskými a americkými reproduktory, kteří doporučují pozastavit všechny cykly, nenechat ženy v nových cyklech stimulace a nepřenášet embrya do děložní dutiny, ale pouze je zmrazit..

Současně je zřejmé, že u některých skupin pacientů musí být iv této situaci proveden IVF. Pokud například mladá žena naléhavě potřebuje podstoupit léčbu rakoviny a podstoupí chemoterapii, je rozumné vzít její vejce a zmrazit je. Bez tohoto postupu by neměla šanci stát se matkou. Samotný nový virus nepronikne do vajíčka - je bezpečný pro budoucí generace.

Lékař si může antikoncepční prostředky vyzvednout na dálku

Nárůst prodeje kondomů, který se stal známým z publikací v médiích, je podle mého názoru spojen pouze se skutečností, že občané jsou izolováni izolovaně a potřebují něco udělat. Sotva jde o nárůst vědomí o antikoncepci.

Pokud mluvíme o vědomém přístupu ke zdraví v pandemii, pak není zbytečné připomenout, že by se nyní měla věnovat zvláštní pozornost antikoncepci. K tomu používejte nejúčinnější prostředky.

Dnes se jedná o kombinovanou hormonální antikoncepci pro ženy. Na některých klinikách můžete dokonce získat online konzultaci o nich: podle výsledků průzkumu lékař rozhodne, zda konkrétní lék může určitá žena užívat, či nikoli. Existují kritéria, která lze hodnotit na dálku - není nutné pacienta vyšetřovat.

Žena si přirozeně nezavede nitroděložní zařízení - musíte proto kontaktovat specialistu. I když je to také účinný způsob, jak zabránit nechtěnému těhotenství..

Existují i ​​jiné antikoncepční metody - implantáty nebo vaginální prsteny s hormonálními látkami. Žena může používat vaginální kroužek sama, ale implantát musí být umístěn do zdravotních stavů: podává se subkutánně.

Nejvýhodnější metodou je samozřejmě kondom.

Každý se rozhodne, ale podle mého názoru je v současné situaci těhotenství snazší a bezpečnější předcházet, než se zbláznit neznámým.

Podívejte se, co byste během těhotenství neměli jíst:

Irunin v léčbě plísní

Jedním z účinných moderních léků pro komplexní léčbu plísní je Irunin. V tomto článku budou zváženy různé dávkové formy, ve kterých je Irunin vyráběn, návod k použití, cena, uživatelské recenze.

Složení a forma uvolňování

Lék je k dispozici v kapslích (pro orální podání) a čípcích (pro vaginální použití).

Léčivou látkou je intrakonazol - 100 mg. Další látky v kapslích:

  • Želatina - při požití se při působení žaludeční šťávy zcela rozpustí.
  • Sacharóza - pro lepší chuť.
  • Hypromelóza - chemická látka se zvýšenou viskozitou se přidává k regulaci rychlosti rozpouštění léčiva v tekutém prostředí.
  • Potravinový doplněk E 171 - oxid titaničitý - nerozpustná složka léčiva, vylučovaná v nezměněném stavu z těla.
  • Kyselina 2-methylpropanová nebo isobutyrová - inaktivovaná ve střevě.
  • Konzervační prostředky, barviva.

Čípky nebo vaginální tablety obsahují 200 mg účinné látky rovnoměrně distribuované v masťovém základu (vazelína s přídavkem škrobu a oxidu titaničitého).
"alt =" ">

farmaceutický účinek

Účinná látka léčiva intraconazol - derivát azolových bází - se týká antimykotik působících systémově. Mechanismus farmakologického vlivu je omezen na blokování syntézy jedné ze složek buněčné membrány houb - ergosterolu. Díky svému nedostatku je patogenní membrána zničena, ztrácí schopnost proliferovat a zemřít.

Intraconazol dobře proniká a hromadí se v orgánech s vysokým obsahem tukové tkáně. Inaktivován v játrech, vylučován stolicí a močí.

V kůži, epidermis, nehtových destičkách se terapeutické dávky udržují po dobu dalších 2 až 4 týdnů po ukončení léku.

Indikace a kontraindikace

Irunin vykazuje antifungální účinek na celou řadu patogenních hub, které vyvolávají onemocnění kůže, vlasů, nehtů, sliznic a tkání vnitřních orgánů..

Indikace pro jeho použití jsou:

  • Všechny typy dermatomykóz (mikrosporie, trichofytóza, favus), jejichž původcem jsou dermatofyty parazitující na lidské kůži.
  • Keratomykóza (versicolor versicolor, trichosporóza).
  • Mykóza chodidel, rukou, hladká kůže, onychomykóza vyvolaná dermatofytickými a kvasinkovými formami.
  • Kandidóza kůže, nehtů, sliznic a vnitřních orgánů způsobená kvasinkami.
  • Genitální kandidóza: vulvaginitida, balanopostitida.
  • Kandidóza myokardu, plic, močových cest.
  • Hluboké mykózy: kokcidioidóza, histoplazmóza.
  • alergická nálada na jakékoli složky léku,
  • období těhotenství a kojení u žen,
  • dětství,
  • myokardiální onemocnění komplikované srdečním selháním,
  • patologie jater a ledvin.

Těhotenství, kojení, dětský věk

První tři měsíce těhotenství jsou absolutní kontraindikací pro použití při léčbě Iruninu kvůli jeho toxickým a teratogenním účinkům na vývoj a tvorbu embrya..

Pokud je to nutné, ošetření systémovými fungicidními léky během kojení, po dobu léčby, zastavte krmení dítěte, protože léčivo přechází do mléka.

Ve zbývajících trimestrech těhotenství se jmenování Irunin projevuje pouze v nejtěžších podmínkách, což ohrožuje život ženy: na principu, že přínos převyšuje újmu.

Antimykotika jsou předepisována dětem s opatrností, protože nebyly provedeny žádné studie, které by studovaly účinky těchto léků na tělo dítěte..

Ženy v reprodukčním věku s léčbou přípravkem Irunin by měly být chráněny před náhodným těhotenstvím pomocí bariérové ​​antikoncepce (kondom)..

Vedlejší účinek

Irunin je považován za účinný nástroj v léčbě mnoha forem plísňových infekcí rezistentních na jiná antimykotika. Nežádoucí nežádoucí účinky jsou však často pozorovány.

  • Gastrointestinální trakt - nevolnost, slinění, nepohodlí a bolest v žaludku.
  • Srdeční a plicní selhání.
  • Hyperkalémie, otoky v nohou.
  • Léčivá hepatitida, cholestáza, žloutenka.
  • CNS - závratě, bolesti hlavy, periferní parestezie.
  • Astenický syndrom - letargie, únava, anémie.
  • Částečná alopecie (plešatost).
  • Alergické reakce - vyrážka typu kopřivky, zřídka - Quinckeho edém.
  • U žen (zřídka) - menstruační nepravidelnosti.

Pokud se neobjeví neobvyklé reakce na Irunin a pokud se stav zhorší, vyhledejte lékaře a vyměňte lék.

Podle pokynů je při intravaginálním použití čípků Irunin možný pocit pálení, svědění, vyrážka v oblasti genitálií.

Interakce s jinými drogami

Irunin se používá s opatrností v kombinaci s jinými léky. Dávkování a režim určuje lékař s přihlédnutím k lékové interakci:

  • Léky používané při léčbě zažívacího traktu (antacida, m-anticholinergika, inhibitory protonové pumpy), narušují vstřebávání intrakonazolu.
  • Přípravky z obálek a adsorbenty narušují absorpci léčiva střevní stěnou do krevního řečiště.
  • Kombinovaný příjem Iruninu se statiny zvyšuje jejich hladinu v krvi.
  • Erytromycin, klarithromycin (inhibitory cytochromu P450) narušují metabolismus intrakonazolu v játrech, proto se zvyšuje poločas léčiva - je možné předávkování.
  • Nedostatek kompatibility Iruninu s perorálními hypoglykemickými látkami vede k prudkému snížení hladiny cukru v krvi, což může vyvolat hypoglykémii.
  • Spotřeba nepřímými koagulanty zvyšuje riziko krvácení.
  • Použití Iruninu může nepříznivě ovlivnit činnost jater. Vzhledem k tomu, že alkohol je hepatotoxický jed, měla by být konzumace alkoholu při léčbě vyloučena.

Návod k použití

Iruninové tobolky se užívají pouze po jídle se spoustou vody. Dávky, léčebné režimy jsou předepsány lékařem, s přihlédnutím k původci plísňové infekce, stadiu patologického procesu, klinickým projevům, průvodním onemocněním.

"alt =" ">
Návod k použití uvádí průměrnou terapeutickou dávku pro dospělé:

  • Dermatomykóza, kožní houba - 1 tobolka (100 mg) 2krát denně po dobu jednoho týdne nebo 1 tobolka 1krát denně - 15 dní.
  • U nehtů houba - průběh léčby v cyklech: týdenní příjem - třítýdenní přestávka. Užívejte 200 mg (2 tobolky) 2krát denně. Počet kurzů závisí na účinnosti terapie..
  • Zbavte vícebarevné dermatomykózy hladké kůže, orální kandidózy - 100 mg (1 tobolka) jednou denně po dobu 7 nebo 15 dnů. Kurz je určen závažností příznaků..
  • Vaginální kandidóza (drozd) - 2 tobolky (200 mg) 2krát denně - 1 den nebo 1 tobolka 1krát denně po dobu 3 dnů.

Iruninové čípky se vkládají hluboko do pochvy. Nepoužívejte během menstruace.

Systémové a hluboké mykózy se léčí dlouhou dobu a Irunin je jedním z prostředků komplexní terapie.

Předávkovat

S patologickými změnami v játrech, ledvinách, při narušení metabolických procesů a odběru léčiva z těla se může účinná látka akumulovat a negativně ovlivnit fungování některých orgánů a systémů.

U onemocnění srdce, plic, jater a ledvin se lék používá opatrně a vyhodnocuje výhody a nevýhody této léčby. Povinná lékařská pomoc a sledování funkcí těchto orgánů (ALT, AST, kreatinin, močovina, EKG myokardu).

V případě náhodného použití léku ve velké dávce, výplachu žaludku, se doporučuje příjem sorbentů (aktivní uhlí, Polysorb).

Farmakokinetika a farmakodynamika přípravku Irunin (biologická dostupnost, doba do dosažení maximální koncentrace v krevním séru, eliminační poločas) jsou přibližně stejné jako u jiných antimykotik: Mycosonal, Ketoconazole, Fluconazole.

Systémová antimykotika, včetně iruninu, se nepoužívají izolovaně, ale nutně v kombinaci s vnějšími činidly: masti, krémy, gely. Lokálně fungicidy mohou být použity po dlouhou dobu, aniž by poškozovaly tělo.

Analogy

Analogy ve farmacii se nazývají léky založené na jedné účinné látce, stejných indikacích a kontraindikacích pro použití. Rozdíl jsou různé obchodní názvy a náklady, někdy malé odchylky v seznamu pomocných látek léčiva.

Analogy Iruninu a srovnávací ceny v lékárnách v Rusku:

  • Irunin (6 tobolek) - 325 rublů,
  • Itrazol (6 kusů) - ze 400 rublů,
  • Rumikoz (6 kusů) - z 470 rublů,
  • Canditral (14 kapslí) - 430 rublů,
  • Orungal (14 kusů) - 2687 rublů,
  • Orunit (15 kusů) - 532 rublů,
  • Orungamin (15 kusů) - 530 rublů.

Recenze

Recenze pacientů léčených tímto lékem jsou většinou pozitivní..

Maria, 47 let. Mám houby na prstech a nehtech. Zpočátku jsem se snažil vyrovnat, ale tam byl malý smysl: nehty se začaly hroutit, hanba a nic víc. Doktor předepsal přípravek Irunin a Mikozan mast, pil pilulky na týden. Masť je stále léčena, hřebík roste zdravě, nedochází k svědění. Myslím, že mám štěstí - někteří trpí houbou celá léta.

Vera Nikolaevna, 51 let. Jsem plný, v létě je horko, moc se potím. Cítil jsem bolest pod hrudníkem, na mé kůži se objevily jasně červené lesklé skvrny. Doktor přisoudil Irunin v kapslích, koupil jsem, ale nepil okamžitě. V návodech je toho tolik napsáno a recenze a názory na internetu jsou odlišné. A já se zhoršoval, už na kožních vředech šel. Musel jsem pít tento lék. Nic špatného se mi nestalo, ani nevolnost ani průjem. Ale houba byla pryč.
"alt =" ">
Nikolay, 32 let. Věřil, že mi nehrozí infekce, protože mám zdravý obraz: chodím do bazénu, chodím do sauny a cvičím v tělocvičně dvakrát týdně. Ale já jsem také neštěstí neprošel. Nejprve jsem si vyzkoušel mnoho mastí na nohou. Ale moc tomu nepomohlo: zdálo se, že je to lepší, a pak to znovu bylo znovu, jako by se s tím nezacházelo. Irunin užíval týdně: 2 tobolky denně, pak třítýdenní přestávku. Již proběhly 2 kurzy. Externí příznaky onemocnění již neexistují, ale lékař po vyšetření rozhodne, zda pokračovat v léčbě nebo ne. Zkontroloval jsem se: Irunin opravdu pomáhá.

Články O Neplodnosti