Hlavní Neplodnost

Jak rychle můžete otěhotnět zastavením antikoncepce?

Po užití antikoncepce se váš cyklus obnoví za měsíc nebo dva. Teprve po tomto období můžete otěhotnět. Jde o to, jaké hormony byly v drogě. Po "Yarina", Jazz "," Medián "je cyklus obnoven za měsíc. Po dalších - déle.

Tento měsíc jste přestali pít pilulky a týden po období můžete snadno otěhotnět, pokud nezačnete užívat tablety z nového balení.

Pokud plánujete těhotenství a nestaráte se o to, jaké dítě se narodí, pak po užití antikoncepčních tablet potřebujete alespoň měsíc a ještě lépe - 2 měsíce.

Poté si naplánujte těhotenství a 1 - 2 měsíce po ukončení užívání tablet se chraňte jinými způsoby (kondom, antikoncepční vaginální čípky nebo tablety Pharmatex atd.)

Zkušení gynekologové to doporučují, pokud vám nějaký lékař řekne, že můžete otěhotnět, když chcete, prostě se nestará o to, jaké dítě se narodíte: zdravé nebo nemocné.

Pravděpodobnost těhotenství při užívání přípravku Midian: O antikoncepci je možné otěhotnět

Moderní lidé vědomě souvisejí s otázkou rodiny, s časem porodu. Antikoncepce přichází k záchraně, tj. Metodám a prostředkům, které mohou zabránit vzniku neplánovaného těhotenství. Existuje mnoho možností pro antikoncepci. To zahrnuje perorální antikoncepci (OK, COC), bariérové ​​látky (kondomy), intrauterinní zařízení a mnoho dalšího. Antikoncepci lze vybrat na základě vašich vlastních preferencí a zdravotního stavu..

Midian označuje kombinovanou antikoncepci, která zabraňuje zrání vajíček, zahušťuje hlen děložního čípku a mění tloušťku endometria. To vše zabraňuje nástupu početí..

Ženy jsou však znepokojeny otázkou: Může dojít k těhotenství při užívání Midiana??

O antikoncepci

Antikoncepční prostředky, tj. Antikoncepční prostředky, jsou nezbytné k tomu, aby zabránily rozvoji nechtěného těhotenství, a v některých případech také chrání před pohlavně přenosnými chorobami.

Existují ochranné metody založené na čistě fyziologických procesech těla, to znamená, přírodních metod. To by mělo zahrnovat přerušený pohlavní styk, kalendářní a teplotní metody, období kojení.

Druhá skupina zahrnuje bariérovou techniku ​​(kondomy, uzávěry dělohy) a hormonální drogy (injekce, perorální antikoncepce atd.).

Třetí skupina zahrnuje finanční prostředky, které se používají bezprostředně před pohlavním stykem nebo během něj. Jedná se o různé gely, masti, svíčky, pěny.

Existují léky, které jsou injikovány přímo do děložní dutiny. Jedná se o tzv. Intrauterinní zařízení.

Nejobvyklejší a nejradikálnější metodou antikoncepce je sterilizace. Může být provedeno jak pro ženy (tubální ligace), tak pro muže (vazektomie).

Účinnost a spolehlivost metodiky ochrany je stanovena indexem Perl. Na čem je toto kritérium založeno? Toto je poměr počtu těhotenství, ke kterým došlo při použití jedné nebo druhé antikoncepční metody na 100 žen. Jednoduše řečeno, Pearl Index ukazuje, jak spolehlivá je zvolená metoda ochrany. Čím vyšší jsou tedy ukazatele, tím méně účinná je metoda ochrany..

Tabulka ukazuje některé typy antikoncepce a jejich hodnocení Pearlova indexu.

Druh antikoncepcePopis technikyPearl Index
KondomZabraňuje ejakulaci vstoupit do pochvy2 až 18
Přerušení pohlavního stykuPenis je odstraněn z vagíny před ejakulací4 až 27
Sledování ovulace (metoda kalendáře)Sledování nejpravděpodobnějších dnů po početí a ukončení sexuální aktivity během těchto období25 až 40
Kombinované perorální antikoncepční prostředkyVčasný příjem vybraného léku0,1 až 0,9

Jak je vidět z tabulky, ukazatele výkonu KOKov jsou mnohem lepší než stejné kondomy. Jak se to vysvětluje?

Skutečností je, že KOK, včetně Midian, jednají současně ve třech „směrech“.

  1. Nejprve ovulace. Pokud vajíčko nezraje a neodejde, sperma ho nebude moci oplodnit.
  2. Za druhé ztuhne krční hlen (nachází se v cervikálním kanálu). Hustá viskózní látka jednoduše neumožňuje spermatu proniknout do děložní dutiny a pokračovat dále.
  3. Zatřetí se mění vrstva sliznice dělohy. Ztenčí, což nedovolí, aby se oplodněné vajíčko připojilo.

Kondom je také považován za docela spolehlivý prostředek, navíc chrání před genitálními infekcemi. Proč je výkonnostní index nižší? Na rozdíl od orální antikoncepce funguje kondom pouze jedním směrem. Vytváří umělou bariéru pro pohyb spermií. Pokud tedy guma výrobku není silná, pravděpodobnost těhotenství se výrazně zvyšuje, protože neexistují žádné další bariéry.

Mohu otěhotnět?

Midian se tedy týká kombinovaných orálních antikoncepčních prostředků s docela dobrým Pearlovým indexem. Pravděpodobnost těhotenství při správném užívání léku je menší než 1%.

Droga funguje ve třech směrech a zabraňuje nástupu početí. Existují však určité podmínky, za nichž je účinnost Midian snížena.

  1. Prvních 30 dnů od začátku perorální antikoncepce. Tentokrát se nazývá adaptační období, to znamená, že si tělo dosud na změny zvykne. V této době je riziko nežádoucího těhotenství velmi vysoké, proto se doporučuje použít další metody ochrany. Například kondomy. U některých žen se adaptační období může prodloužit o 2-3 měsíce.
  2. Není včasné vzít si další pilulku. Antikoncepční pilulky jsou vhodné pro „odpovědné“ ženy, protože vyžadují pravidelný vstup. Například, pokud byla první tableta přijata v 19:00, druhá by měla být přijata následující den ve stejnou dobu. Pokud žena zapomněla na dobu delší než 12 hodin, pak antikoncepční účinek Midiana prudce klesá.
  3. Zvracení nebo průjem. Pokud žena po požití léku měla zvracení, průjem, pak část účinných látek Midiana opustí tělo, aniž by měla čas trávit. V souladu s tím je antikoncepční účinek snížen.
  4. Užívání léků. Kombinace přípravku Midian s antibiotiky řady penicilinů a tetracyklinů vede ke snížení antikoncepčního účinku perorální antikoncepce. Navíc laxativa (včetně čaje / kávy pro hubnutí), aktivní uhlí nebo jiná absorpční léčiva pomáhají eliminovat antikoncepci, což vede ke snížení koncentrace účinné látky Midian v krvi.

Při užívání jakéhokoli antikoncepčního přípravku, nejen Midiana, je třeba zvážit všechny výše uvedené podmínky. V případě, že je žena léčena antibiotiky nebo jinými drogami, je nutné konzultovat gynekologa a ošetřujícího lékaře. Je důležité říct, který lék se užívá, aby se zjistilo, zda se jeho antikoncepční účinek během léčby sníží.

Závěr

Správný příjem kombinované antikoncepce Midian pomáhá zabránit neplánovanému těhotenství. Pokud však podmínky přijetí nejsou splněny, zvyšuje se pravděpodobnost početí.

Midian Těhotenství

Během těhotenství a kojení je užívání přípravku Midian kontraindikováno. Pokud došlo k těhotenství na pozadí hormonální antikoncepce, je nutné okamžité vysazení léku.
Několik málo údajů o neúmyslném použití kombinovaných perorálních kontraceptiv naznačuje, že neexistuje teratogenní účinek a zvýšené riziko pro děti a ženy během porodu..
Kombinovaná perorální antikoncepce ovlivňuje kojení, může snížit množství a změnit složení mateřského mléka. Během hormonální antikoncepce se v mléce vyskytuje malé množství hormonálních antikoncepcí nebo jejich metabolitů a může mít vliv na dítě. Použití kombinovaných perorálních antikoncepčních prostředků je možné po úplném ukončení kojení.

Registrace

Olya123321
Dívky! Řezejte regulon 2 měsíce po regresi. Po zrušení měsíc uběhl jako obvykle, ale nemůžu čekat na stopu - už 40 dní ((((co mám dělat?) Tohle je hormonální selhání, které mám teď kvůli práškům?

Proveďte test. Bylo mi řečeno, že až přestanete pít Regulon, budete potřebovat 3 měsíce, abyste se ochránili něčím jiným, a teprve potom otěhotníte..

Olya123321
Dívky! Řezejte regulon 2 měsíce po regresi. Po zrušení měsíc uběhl jako obvykle, ale nemůžu čekat na stopu - už 40 dní ((((co mám dělat?) Tohle je hormonální selhání, které mám teď kvůli práškům?

Proveďte test. Bylo mi řečeno, že až přestanete pít Regulon, budete potřebovat 3 měsíce, abyste se ochránili něčím jiným, a teprve potom otěhotníte..

Vypil jsem regulon před mým prvním těhotenstvím, asi rok, a někdy jsem zapomněl vzít prášky, nebo měnil čas, obecně jsem pil, studenti byli. a ukázalo se, že jsem pil dokonce během těhotenství, teprve když byla smečka hotová, uvědomili jsme si, že něco není v pořádku, gynekolog dokonce řekl, že by mohla existovat patologie plodu, i když jsme se narodili zdravě a B byl bez problémů.

Těhotenství při zrušení léku

Zveřejněno uživatelem kulikova 27. ledna 2011 14:25

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnil irihs 27. ledna 2011 14:29

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem kulikova 27. ledna 2011 14:34

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnil Sobol '27. ledna 2011 14:39

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem kulikova 27. ledna 2011 14:45

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnit příspěvek @llistO »27. ledna 2011 14:48

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zpráva bělovlasých "27. ledna 2011, 14:54

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnil Gik 27. ledna 2011 15:24

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Příspěvek je slunečný »27. ledna 2011 19:56.

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem Prencess ya 27. ledna 2011 19:59

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnil Glace 27. ledna 2011 20:10

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem Sobol '27. ledna 2011 21:48.

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejnil Vasilisa 27. ledna 2011 21:56

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem nyurach dne 28. ledna 2011 13:28

Re: těhotenství po ukončení antikoncepce

Zveřejněno uživatelem deladreall dne 28. ledna 2011 13:30

tak se objevila moje dcera. 2 měsíce po zrušení

Přidáno po 24 sekundách:
Re: těhotenství po užití antikoncepčních pilulek
navzdory skutečnosti, že byli chráněni. takové překvapení

Těhotenství po zrušení OK

Na stránku

Stav: Offline

Stav: Offline

Dobré odpoledne! Rozhodl jsem se připojit na fórum. Po zmrazeném těhotenství lékař doporučil užívání OK po dobu 3 měsíců (Yarina). Minulý měsíc jsem užil prášky. S těhotenstvím jsem se rozhodl počkat jeden cyklus, ačkoli 10. den cyklu byl nechráněný PA. Pokud v tomto cyklu otěhotním, budu jen šťastný. Hlavní věc je, že těhotenství prochází úspěšně a rodí se zdravá maska.

Dnes 28 d.ts. dokud M. nezačal, pah-pah-pah

Těhotenství při zrušení léku

Také mě zajímá tato otázka

Byl jsem přidělen Janine. Nikdy jsem nepil tento druh léku

po 9 měsících uspěl

ale není to nebezpečné??

nemocný, závratě a bolest.

a kdo pil vlákno Janine?

Tyto příznaky zmizí, pokud užíváte lék správně:

jen v noci, ve stejnou dobu a pít s jedním douškem vody, zkuste.
V 1. měsíci se to často stává, to je norma.

Vzal jsem si prášky téměř

8 let, pak byla provedena operace k odstranění ovariální cysty. Když doktor předepsal regulon, pil jsem rok. Přestala jsem pít a po 3 měsících otěhotněla moje dcera druhý rok.

Viko, jak dlouho se ti podařilo otěhotnět?
Měl jsem prasknutí cysty pravého vaječníku s vnitřním krvácením, po operaci byl předepsán regulon na 3 měsíce (operace byla před půl rokem). Tam je zpoždění, není těhotenství, lékaři říkají, že všechno je v pořádku. zpoždění od 10 dnů do měsíce.

Galya, ahoj. Nevím, jestli je pro vás moje SMS stále relevantní. Je mi 25 let, od prvního dne v měsíci.. Nikdy nechodili včas. Šli jsme jednou za půl roku, jednou za 8 měsíců, to znamená, jak víte, šance na otěhotnění byly velmi malé. Našel jsem dobrého doktora, vypil lindinet 20 3 měsíce, otěhotněl ihned po zrušení. To znamená, že je to nereálné, stále tomu nevěřím, došlo ke zpoždění, také jsem byl překvapen, šel jsem na ultrazvuk jen viděl cystu, ale jak jsem otěhotněla dva měsíce, testy se neukazovaly, ukázaly se téměř téměř měsíc

Viděl 3 měsíce regulon, otěhotněla ihned po stažení.

A jak jsi starý?

viděl lindinet 20

otěhotněla v prvním cyklu poté. zrušení

Ona otěhotněla ihned po vysazení v prvním cyklu, po regidivonu))

ale co bych měl vzít, abych otěhotnil? Opravdu potřebuji poradit dívkám. Chci zkusit bez ohledu na to, jak

mami, mám stejnou situaci.
Můj manžel a já opravdu chceme dítě, nemohu otěhotnět

Také jsem to měl, pil jsem regididon, seděl jsem na nich po dobu 3 let, zrušil to poprvé po dobu 21 dní, pak začal znovu pít a pak to udělal znovu, těhotenství bylo 6 týdnů! Šok.. (Mám již dvě děti.) Manžel je v šoku!!

Také v prvním cyklu

Po zrušení lindinet-20. Je pravda, že jsem to někde dlouho pil, rozhodl jsem se na přestávku))

Pila jsem to rok, pak přestávku asi rok a další rok. Otěhotněla 4 měsíce po ukončení přijímání (30 let, první těhotenství). Myslím, že je to normální období :)

3 měsíce (a 2 měsíce bez přestávky, protože jsem nechtěl přijít o cenné dny dovolené). V září jsem skončil s pitím a v prosinci jsem byl těhotný :))) I když si nemyslím, že je to nějak propojené, pravděpodobně jsem právě „nebezpečný“ den chyběl.

A někdo vypil Yarin?

Začnu. Nikdy jsem Yarin nezkoušel. Opravdu chci otěhotnět.

pil yarin a stimulace byla AI byla

Bliiin Divyanochka se nebojí :))

Teď piju Yarinu, poté stimulaci, doufám v to nejlepší :)) Mimochodem, Yarina je jediné zařízení, které mi vyhovuje, vůbec se nezlepší, dokonce trochu odstartuju a celkově je můj stav dobrý. Pil jsem Regulon i Triregol, Jess nezapadalo

Litujeme, ale můžete podrobněji vypít Yarin 2 měsíce. a poté stimulace - a jaký druh stimulace, co a jak a proč?

psát pzhl podrobněji?

Dobré odpoledne, v červnu mi byl předepsán Yarin +, po hysteroskopii po dobu tří měsíců jsem to dokončil, normálně jsem pil, neexistovaly žádné vedlejší účinky. Gynekolog řekl, že můžete okamžitě otěhotnět, takže to zkusíme.

Byl jsem také přidělen Yarina + na 3 měsíce, beru 12. den.

Ale jednoho dne jsem našel tekutinu za tělem dělohy. endometriální polyp. endocervicitida, multifolikulární vaječníky. Čekám na obrat k gynekologovi, udělají také, jak jsem pochopil.

Pil jsem Jess po dobu 5 let, stálo to za to, abych udělal aktuální odpočinek a voalya, dcera 2 měsíce :)

kde asi rok, po zrušení, uplynul rok, protože nemůžu otěhotnět, hormonální nerovnováha díky těmto práškům: ((((((

Vypil jsem yarin, než Diana 35 let vypil dva všechno bylo v pořádku, yarin

vypil rok po zrušení, cyklus zotavil na dlouhou dobu o šest měsíců později, pak otěhotněla

vypil Yarinu plus 2 měsíce

otěhotněla ihned po zrušení je nyní 6 týdnů), když jsem to vzala, zhubla jsem a po zrušení jsem se naopak zotavila.

a vyzkoušel někdo midian? pít a jaký je výsledek?

opravdu chcete otěhotnět

proč pít antikoncepci

pokud opravdu chcete otěhotnět?

protože lékaři předepisují nejen to samé z vlastních rozmarů

takže vaječníky odpočívají a po odpočinku začnou pracovat s pomstou a nyní po nich je vysoká pravděpodobnost otěhotnění. byl to doktor, který mi řekl, když šla do plánování. Také jsem byl vůči nim skeptický a nikdy jsem nepil žádné antikoncepční prostředky a po ST se začaly problémy se ženskou částí, chci, nechtěl jsem to brát, protože jsem pil silná antibiotika současně a poté jsem provedl oplach dělohy a okamžitě jsem otěhotnil po zrušení OK

Také jsem vzal antikoncepci

Ahoj všichni) Vzal jsem Tri-regol, teď jsem těhotná. Poté, co jsem to přestal brát, udělal jsem si přestávku na měsíc, takže tělo se po tabletách očistilo a hned příští měsíc okamžitě otěhotnělo

AlainA, našel tvůj příspěvek. Pila jsem jes a otěhotněla jsem po přestávce 1,5 měsíce. Jaké bylo vaše těhotenství? ?

Alena, řekni mi, jak dlouho jsi triregol vzal?)

Pila jsem novinet 3 roky podle očekávání.

Pak si udělala přestávku na měsíc a můj manžel a já jsme se zmást, teď je naše princezna 4,5 let stará :)

pila lindinet 30, otěhotněla v prvním cyklu po zrušení

Dima viděl 2 měsíce a ihned po otěhotnění))

Lindinet 20 trvalo 2,5 měsíce, pak zapomněl, odešel

A okamžitě otěhotněla

zde píšou o stimulaci - co je to? pzhl podrobněji - jak a za co.

po ST v říjnu

Pil jsem lindinet 3 měsíce 20. Od února jsme nebyli chráněni, nemůžu létat žádným způsobem = (od tohoto měsíce budeme „opravdu“ plánovat. Budu pít duphaston (gynekolog řekl, když plánoval začít pít kvůli ST)

přímo na stezce. měsíc po Dianě 35. Jsem za tento lék vděčný a ostatní děti už byly bez nich

Pila jsem l-tyroxin (jedná se o hormon štítné žlázy) 1 měsíc poté jsem otěhotněla))) Je mi 27 let a toto je první těhotenství))))

Pila jsem 3 roky, prostě se vzdala a okamžitě otěhotněla se svým synem. Pak Jesse šest měsíců, hodil a další syn brzy)))

Trvalo Lindinet 30 3 měsíce 2 měsíce uplynuly a ne. Co dělat?

2,5 roku nemůžu otěhotnět, gynekologka, podle mého názoru, nějak neplánovala pilulku

3 měsíce pili, 3 měsíce odpočívali, pak 6 měsíců a 6 měsíců odpočívali atd., A já nemohu otěhotnět v žádném případě, moje dcera je 3 roky stará)))

pil 2 roky regulon

hodil to v lednu a stále to nemůže dělat žádným způsobem a cyklus není pravidelný, není jasné, že gynekologové, kteří nebyli všichni stejní, říkají „počkat“ (((((

trvalo 5 měsíců

Ona otěhotněla po dvou cyklech :) nyní termín je zatím malý, brzy půjdu k gynekologovi;)

Nejprve jsem viděl lindinet-20 půl roku nebo rok na kůži, pak jsem odpočíval šest měsíců, znovu jsem začal lindinet-20, ale na antikoncepci, ale byly tu vedlejší účinky, gynekolog navrhl, že 20 mg nestačí a nabídl pít lindinet-30 nebo novinet, pil rok, měnil je, letos v létě se rozhodl přestávku na 1 cyklus a okamžitě otěhotnil)

Midian. Recenze

Celkem zpráv: 2398

22/22/2013, Mila
Pil jsem 6 měsíců, hrozný výboj, byl jsem vystrašený, udělal si přestávku 3 měsíce a znovu stejným způsobem, není to moc příjemné a nepříjemné, možná mi to nevyhovuje?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Mila, jaké jsou výboje? Když? Upřesněte prosím otázku.

16. 11. 2013, Anna
Anna 26 let
Prosím, řekněte mi, já jsem vypil midiana po dobu 1 měsíce, dokončil balení a nepil více. Měsíční ty přišly 3. den po stažení drogy, bylo to 7. listopadu a stále nekončí, pak obvykle hnědý mazanec jednou denně, pak mírně více a červený. jak to chápu, zpočátku došlo ke krvácení z vysazení a poté okamžitě nastalo normální období? Řekni mi prosím!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Anno, 3. den sedmidenní přestávky přišlo krvácení z vysazení a poté byl porušen menstruační cyklus, k čemuž často dochází po zrušení OK.

14. 11. 2013, Rosalia
Ahoj, vzal jsem Midiana před půl rokem. nyní se rozhodl obnovit. 4 tablety nestačí z posledního balení.. Mohu začít brát s novým nebo starým, v němž 17 tablet?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Rosalia, pokud to datum vypršení platnosti dovolí, můžete začít se starým.

13. 11. 2013, Tasia
Ahoj! Je mi 26 let. Došlo k tubálnímu těhotenství. Nyní lékař řekl, aby neotěhotněla půl roku, vypijte tablety Med. Ale po takové operaci se bojím. Budou problémy později s koncepcí -tablet?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Tasya, problémy nepřijdou, pokud nepřijmete OK. Přijetí OK vás zachrání před zánětlivými procesy po operaci a před tvorbou cyst.
    Evgeniya34 (konzultant):
    Tasya, na zdraví :-)

11. 10. 2013, OLGA
Viděl Mediana dva měsíce po potratu. Na konci druhého balení byla intimita. Další den jsem pil nepil v 22:00, ale v 06 ráno (jen jsem zapomněl). Před tím vždy viděla včas. Ne měsíčně. Může dojít k těhotenství?

    Evgeniya34 (konzultant):
    OLGA, pokud zpoždění v užívání další pilulky nebylo delší než 12 hodin, pak se to nepovažuje za vynechanou pilulku. Stává se, že v některých cyklech nedochází k menstruační reakci (měsíčně). Pokyny tento fenomén stanoví. Pokud jste vynechali užívání tablet a těhotenský test je negativní, vezměte lék dále.

11. 8. 2013, Vitamin1992
Neužil jsem sedmidenní přestávku 2krát za sebou, nemůžete to udělat 3x, což je nebezpečné. Myslel jsem, že je možné 6, i když?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Vitamin1992, není nebezpečný. Existují dokonce i prodloužené režimy.

11. 8. 2013, Doufám
jak dlouho můžu otěhotnět poté, co přestanu pít midian?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Doufám, že si můžete naplánovat těhotenství okamžitě v prvním cyklu po vysazení léku (kritéria WHO). Žádný odpočinek před početí není nutný, OK nemá kumulativní účinek a po 24-48 hodinách jsou zcela vylučovány bez zanechání stopy. Obvykle se schopnost otěhotnění u většiny žen vrací již v prvním cyklu po zastavení OK, ale u některých později. Normálně až šest měsíců.

11.06.2013, Elena
Ahoj, je mi 21 let. Měl jsem měsíční zpoždění 7 měsíců. Předané testy na hormony, progesteron 0,63 ng / ml, testosteron (zdarma) 16,15, testosteron celkem 1,23. Doktor připsal Femostonu 1/10, poté, co jej pořídil po dobu 4 měsíců, se obraz nezměnil, měsíční období šla, ale hormony zůstaly na svém místě. Šel jsem k gynekologovi a připsal jsem endokrinologovi Medianovi. Prosím, řekněte mi, že mi to neublíží? Nebo hledejte jiného lékaře?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Eleno, hormony, které jsi daroval, neodpovídají na otázku, kde zmizely tvé období. Byl jsi na dietě, než zmizela menstruace? Možná máte nízkou tělesnou hmotnost? Nemohu podpořit názor obou lékařů, protože nejste řádně vyšetřeni.

11. 8. 2013, Elena
Neseděl jsem na dietě, moje tělesná hmotnost je trochu nadváhou. Které testy byste doporučili podstoupit před zahájením léčby?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Eleno, dva měsíce po zastavení hormonů, má smysl provádět testy na hormonální stav. Vše, co se vzdá dříve než dva měsíce po stažení drog, není informativní. Je nutné projít TSH, prolaktin (+ makroprolaktin), estradiol, FSH, antimullerový hormon, DGA-s, kortizol. Proveďte pánevní ultrazvuk vaginálním senzorem. Pro snížení tělesné hmotnosti je axiom.

jak otěhotnět po užívání léku

Je těhotenství možné s OK??

Beru Median 2 měsíce před spaním ve 12 nocí. Jednoho večera jsem vypil pivo 0,5 l. Pak tam byl nechráněný sex. Pilulka byla přenesena v 7 ráno. Nyní, se 7denní přestávkou, neexistují žádné období.

Pomozte nám vylepšit web! Zanechte zprávu a vaše kontakty v komentářích - budeme vás kontaktovat a společně zlepšíme publikaci!

Dobré odpoledne.. Po několika měsících, první den menstruace, jsem pil první pilulku ok. Viděl jsem, že by mělo být 21 bez opomenutí a odchylek, když bylo dalších 5 tablet, začaly období mazání (nevím, co mám volat) Tohle bylo hnědé vypouštění.. 7denní přestávka menstruační období nepřišlo.. Začala jsem 8. den novým balíčkem.. Dnes 4 tablety mám trochu bolesti žaludku a po všechny tyto dny (omlouvám se za podrobnosti) měkká stolička.. Mohla otěhotnět? Zítra udělám test, ale umírám strach..

Dobré odpoledne, pravděpodobnost, že jste těhotná, je velmi nízká, i když hned řeknu, že v zásadě může být všechno. Doporučuji to udělat, zkontrolovat test, pokud se ukáže pozitivní výsledek, poraďte se s lékařem. Pokud je výsledek negativní, proveďte test znovu za týden.

Měl jsem podobnou situaci, přijímám OK, zapomněl jsem pít večer, vzal jsem to ráno, PA v noci. A neexistuje žádné krvácení. Začal jsem brát, jak by mělo být po 7 dnech nové balení, test je negativní, vše na nervy. Šel jsem k doktorovi. Odpověděla, že ne, nemohla otěhotnět, protože průchod byl kratší než 12 hodin. Šel jsem a daroval krev na hCG - výsledek je negativní. Stalo se jen hormonální selhání. Menstruace přišla 5. den po obdržení nového balení OK-I na Zhanin. Ukázalo se, že mi prostě nevyhovoval, vzal 3 cykly a přešel na jiný

Ahoj! Samozřejmě je vhodné neměnit čas užívání léku, ale striktně dodržovat plán. Poměrně často testy

Je možné otěhotnět při užívání Midiana.

Chtěl jsem se zeptat, jaké je pravděpodobné těhotenství, když jsem užil 14 tablet z prvního balení Midiany, zda došlo k nechráněnému pohlavnímu styku a došlo k ejakulaci v pochvě, přestože to bylo jen den během ovulace.

Droga Midian, kterou užíváte, patří do třídy monofázických perorálních kontraceptiv, takže jejím hlavním úkolem je zabránit nechtěnému těhotenství. Antikoncepční účinek užívání tohoto léčiva je založen na inhibici ovulace a změnách endometria. Žádná metoda antikoncepce samozřejmě neposkytuje 100% záruku, že těhotenství nenastane, ale ve většině případů to není způsob antikoncepce, který selže, ale jeho nesprávné použití. Pearlův index, to znamená, že počet těhotenství na sto žen pomocí určité antikoncepční metody, orální antikoncepční přípravky mají méně než jednu, je to jen od 0,1 do 0,9.

Antikoncepční účinek užívání perorálních kontraceptiv přímo závisí na správném používání těchto léků. Pravidla pro užívání drog jsou zpravidla stanovena v návodu k užívání drog, takže pokud jste užili lék podle pokynů, nemělo by dojít k těhotenství..

Droga by měla být užívána denně ve stejnou dobu. Pokud jedna nebo více tablet bylo vynecháno nebo bylo přijato pozdě déle než dvanáct hodin, může být antikoncepční účinek snížen a je možné těhotenství. Pokud tedy takové situace nastanou, musíte v následujících sedmi dnech po vynechání pilulky použít nehormonální antikoncepční metody. Kondomy nebo spermicidy jsou pro tyto účely nejvhodnější..

Je také vhodné věnovat pozornost začátku léku, tj.

Je možné okamžitě otěhotnět po antikoncepci Med

Taková věc: Můj oblíbený lékař, doktor, mi před cystou předepsal medián. A protože můj manžel a já chceme naléhavě otěhotnět, porodit, chovat se o lásce a snili o tom dva roky (stále to nefunguje), chci ignorovat lékařský předpis, že po zrušení musí být chráněny další 3 měsíce kondomů.

Odpověď na vaši otázku: ano, těhotenství je pravděpodobné po antikoncepci! Proto vám lékař po Med doporučil, abyste se chránili kondomem po dobu 3 měsíců! Ale proč si váš oblíbený lékař neví, co chcete a plánujete děti? Myslím, že by vám to nedoporučoval, protože to věděl! Možná existuje ještě něco, nějaká další průvodní diagnóza? V každém případě musíte svému lékaři sdělit, že plánujete děti. Pak se budou předpisy lišit!

Odpověď na vaši otázku: ano, těhotenství je pravděpodobné po antikoncepci! Proto vám lékař po Med doporučil, abyste se chránili kondomem po dobu 3 měsíců! Ale proč si váš oblíbený lékař neví, co chcete a plánujete děti? Myslím, že by vám to nedoporučoval, protože to věděl! Možná existuje ještě něco, nějaká další průvodní diagnóza? V každém případě musíte svému lékaři sdělit, že plánujete děti. Pak se budou předpisy lišit!

Děvčata, drazí, pomoc! Je mi 19 let, moje prsa se zvětšila, po předchozí menstruaci došlo k nechráněnému sexu. Ale on na mě nekončil, ale hned došlo k druhému pohlavnímu styku. Den 2 vypadá jako menstruace. a většinou chodí do krevních sraženin. Co to může být? Jsem opravdu těhotná? Nemůžu opustit dům. A nemůžu to nikomu říct.!

Prsa se již zvětšila před 2-3 měsíci a bolí to. Zabýváme se pohlavním stykem jednou za 2–3 týdny a jsou vždy nechráněni, ale nekončí a ihned po 2 pa

Midiana: jasné pokyny

Midian je monofázický perorální antikoncepční prostředek (OK). Všechny tablety v blistru Midian obsahují stejnou koncentraci hormonů. Jedna tableta Midian obsahuje 3 mg drospirenonu a 30 μg (0,03 mg) ethinylestradiolu.

VAROVÁNÍ: Lék má kontraindikace. Nezačínejte používat tento lék bez předchozí konzultace s lékařem..

Midian obsahuje drospirenon, který má kosmetický antiandrogenní účinek. To znamená, že Midian inhibuje účinky mužských pohlavních hormonů (androgenů) na ženské tělo. Androgeny jsou hlavní příčinou akné a nadměrné produkce mazu. Užívání Midian normalizuje mazové žlázy kůže a pomáhá redukovat akné.

Midian pomáhá redukovat projevy premenstruačního syndromu (PMS), bolest krátce před menstruací a během menstruace, umožňuje upravit menstruační cyklus.

Pokud jste dříve neužili antikoncepční pilulky, měla by se první tableta z balení Midiana vzít první den po příjezdu menstruace. V tomto případě nemusíte používat kondomy od prvního dne přijetí.

Je přijatelné začít užívat Midiana od druhého do pátého dne vašeho období, ale v tomto případě byste měli používat kondomy dalších 7 dní po zahájení užívání Midiany.

Doporučuje se užívat tablety Midian každý den ve stejnou hodinu, bez ohledu na příjem potravy. Malé odchylky od obvyklého času však nejsou nebezpečné. Pokud zpoždění při užívání další tablety nebylo delší než 12 hodin, účinek OK se nesnižuje.

Doporučuje se pít tablety v pořadí uvedeném na blistru (balení), není to však přísné pravidlo. Všechny tablety v balení Midian obsahují stejnou dávku hormonů, takže pořadí podávání není důležité. Je důležité vypít jednu tabletu z balení denně

Otázky

Otázka: otěhotnět po užití tablet?

Dobrý den, řekněte mi, jak se zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění po užití harmonických tablet. Je mi 23 let, vezmu si Novinet na 5 měsíců, uvědomil jsem si, že se z nich velmi silně zotavuji a rozhodl jsem se přestat pít. Říká se, že po užití tablety se pravděpodobnost otěhotnění několikrát zvyšuje.

Pokud plánujete těhotenství, musíte přestat užívat lék 3 měsíce před plánovaným těhotenstvím. Po zrušení léku Novinet musí uplynout čas pro obnovení funkce vaječníků, ale pravděpodobnost těhotenství bez užívání léku je velmi vysoká. Pokud se rozhodnete změnit lék Novinet na jiný perorální antikoncepční prostředek, musíte se poradit s lékařem.

Po použití antikoncepčních prostředků by měla uplynout nejméně 3 měsíce, aby se obnovil normální ovulační cyklus. Pokud těhotenství nenastane během následujících 6 měsíců, budete muset konzultovat gynekologa.

Tento lék, stejně jako všechny ostatní hormonální antikoncepční prostředky, neposkytuje 100% zaručenou ochranu proti neplánovanému těhotenství. V této situaci je pravděpodobnost těhotenství menší než 5%. Pokud užíváte pilulku nesprávně (pokud vynecháte), pravděpodobnost těhotenství se výrazně zvyšuje.

Po dlouhém příjmu OK, včetně Diany 35, může dojít k hormonální poruše, v takovém případě bude obnovení reprodukčního systému trvat nějakou dobu. Pokud těhotenství nenastane do jednoho roku, po zrušení tohoto OK budete muset být vyšetřeni gynekologem-endokrinologem.

Modlitba otěhotnět

Vyšetření můžete začít hned, i když to není nutné, protože je pravděpodobné, že vaše hormonální pozadí se zotaví samo o sobě. Testy jsou obvykle předepsány pro úroveň LH, FSH, prog

Těhotenství po antikoncepčních pilulkách

Chci se podělit o své zkušenosti, jinak se neustále setkávám s takovými otázkami na internetu. Informace z první ruky, můj dobrý přítel je gynekolog, poučila mě o tom, jak nejlépe otěhotnět po antikoncepčních pilulkách. Možná bude pro ně tato informace užitečná..

Za prvé, po antikoncepci je těžké otěhotnit jen mýtus. Naopak u zdravé ženy začínají vaječníky po odpočinku pracovat produktivněji a pravděpodobnost otěhotnění je větší a šance dvojčat se také zvyšují. Některé ženy, které mají problémy s plodností, naopak, dokonce předepisují perorální antikoncepci, aby po zrušení mohly rychle otěhotnět.

Poté, co byla antikoncepce zrušena (vzal jsem Jess po dobu 3 let), můj přítel mi poradil, abych se mechanicky chránil po dobu dalších tří měsíců (tj. Kondom) a poté pokračoval v početí. To vše je způsobeno tím, že antikoncepce vyvolává nedostatek kyseliny listové. To není tak otevřeně oznámeno, tablety mají tolik vedlejších účinků a výrobci se na to nechtějí soustředit. O tom však svědčí i skutečnost, že dokonce začali vyrábět antikoncepční pilulky s kyselinou listovou. Mimochodem, pokud je to možné, je lepší pít jen takové pilulky, nebo brát jen foliku paralelně. Neudělal jsem to, a proto mi bylo doporučeno počkat. Po zrušení tablet samozřejmě můžete znovu pít kyselinu listovou v zásadě a těm, kteří po antikoncepci nejsou těhotní, se doporučuje pít. Ale pro globálnější a řádnější přípravu mi Pregnoton doporučil, abych tak řekl, je složitější. Jen vedle foliku může být nedostatek jiného vitamínu, který může ovlivnit těhotenství nebo dítě.

Obecně jsem se po tři měsíce držel těchto doporučení. Současně jsem řídil St.

Antikoncepční pilulky Med

Neustálé hledání nových, účinných a bezpečných antikoncepčních prostředků dnes nekončí. Farmaceutické společnosti v této oblasti neustále vyvíjejí nový vývoj, který se týká především orálních antikoncepčních prostředků - antikoncepčních tablet..

A pokud před několika desítkami let měly antikoncepční pilulky velmi dlouhý seznam vedlejších účinků, které způsobovaly úzkost u žen, dnes farmakologie dosáhla v této oblasti významného úspěchu.

Na trhu se tak neustále objevuje nový vývoj, z nichž jeden je medián antikoncepční pilulky vyráběný společností Gideon Richter.

Mediány jsou antikoncepční pilulky s nízkou dávkou, které jsou předepsány nulliparous ženám, stejně jako ženám, které porodí a ženám po 35 letech věku. Median může být také předepsán k dosažení kosmetického účinku..

Median označuje monofázické antikoncepční prostředky. To znamená, že všechny tablety obsahují stejnou dávku hormonů, konkrétně 3 mg drospirenonu a 0,03 mg ethinylestradiolu.

Existuje velké množství antikoncepčních prostředků a pilulky lze rozlišovat mezi ženami antikoncepční pilulky, populární mezi ženami, o nichž je psán samostatný článek..

Výhody Med

Median má ve svém složení drospirenon, který má kosmetický antiandrogenní účinek. To znamená, že droga zabraňuje vlivu androgenů (mužských pohlavních hormonů) na ženské tělo. Androgeny jsou hlavní příčinou akné a nadměrné produkce mazu. Použití medu přispívá k normalizaci mazových žláz na kůži a ke snížení projevů akné.

Lék také pomáhá zmírňovat příznaky PMS, bolest před menstruací a během menstruace a také pomáhá normalizovat m

Těhotenství při zrušení léku

Vše o typech potratů a antikoncepčních metodách

Těhotenství po užití antikoncepčních tablet

Těhotenství po užití antikoncepčních pilulek nastává, jakmile se hladina hormonů vrátí k normálu a její obvyklý pravidelný menstruační cyklus se vrací k ženě. Proto prvním krokem ve snaze otěhotnět je přestat užívat tablety..
Žena je schopna otěhotnět krátce po ukončení užívání antikoncepce. Nicméně, jak brzy to může udělat, záleží na individuálních vlastnostech těla a někdy na použité drogě.

Po ukončení používání kombinovaných perorálních kontraceptiv (dále jen COC) se ovulace okamžitě vrací, ale to neznamená, že se úrodná funkce těla normalizovala.

Kdy přestat užívat antikoncepci

Antikoncepční pilulky v lékařské praxi se navzdory jejich primárnímu účelu často používají ke zrychlení početí. Zrušení antikoncepce dramaticky stimuluje vaječníky. Díky této hyperaktivitě se šance na dítě brzy zvýší.

Nemůžete však drogu hodit do poloviny. K přerušení léčby dochází pouze se souhlasem lékaře, v naléhavých situacích se závažnými projevy vedlejších účinků. Jinak dojde k hormonálnímu selhání, menstruační cyklus bude přerušen, začnou se „měsíční výběry“ (produkce nezralého vajíčka). Aby nedošlo k poškození endokrinního systému, je nutné tablety dokončit až do konce balení.

Kolik můžete otěhotnět po antikoncepčních pilulkách

Antikoncepční pilulky, také známé jako perorální antikoncepční prostředky (OK nebo COC), obsahují buď estrogen nebo estrogen a progestin, nebo pouze progestin. Jejich úkolem je zabránit ovulaci a zvýšit vrstvu děložního hlenu.

Po ukončení léčby by měla ovulace a schopnost mít dítě znovu za měsíc pokračovat. Vrácení plodnosti někdy trvá až tři měsíce.

Důležitým faktorem při určování, kdy bude těhotenství možné, je stadium menstruačního cyklu, ve kterém byly antikoncepční pilulky zastaveny. Pokud žena přestane brát lék uprostřed svého cyklu, může téměř okamžitě otěhotnět. Pokud byl příjem dokončen na konci cyklu, těhotenství bude možné přibližně za měsíc.

Ženy se mylně domnívají, že mají zdravotní problémy, pokud cyklus nezačne 2-3 měsíce po stažení antikoncepce. Podobné zpoždění po ukončení užívání tablet je však běžným jevem..

K oplodnění vajíčka potřebuje žena ovulaci. Její čekání může nějakou dobu trvat.

Někdy může dojít k ovulaci dříve; v jiných případech to může trvat déle. Prvním příznakem, že se ovulace vrátila, je obvykle opakování pravidelného menstruačního cyklu, několik týdnů po ovulaci..

Menstruace po vysazení antikoncepce

Některé ženy mohou pozorovat menstruaci po dobu 1-2 týdnů po ukončení antikoncepce. Zatímco pro ostatní může čekání na menstruační cyklus trvat několik měsíců. Menstruace může být zpožděna nebo nemusí trvat dlouho, pokud žena začala užívat COC, které již mají problémy s nepravidelnými cykly nebo ovulací.

Pokud menstruace nenastane po ukončení antikoncepce dlouho a nenastane ovulace, existuje možnost, že žena je již těhotná a měl by být proveden těhotenský test. Pozitivní výsledek nastane, i když k menstruaci nedochází po zrušení COC. Negativní těhotenský test, zejména pokud se opakuje během týdne, obvykle znamená, že žena není těhotná.

Amenorea po vysazení antikoncepce

Amenorea po ukončení antikoncepce je absence menstruačního cyklu, který je pozorován u přibližně 1 z 30 žen po vysazení tablet. Případ je vzácný, ale v praxi se vyskytuje v důsledku poruchy hypotalamo-hypofyzárního systému (dochází k poruše v produkci hormonů v těle). Aby se předešlo těmto důsledkům, pacient by měl spolu s gynekologem správně vybrat hormonální antikoncepci na základě hormonálních testů..

V případě nástupu amenorey po zrušení hormonální antikoncepce je nutné konzultovat gynekologa a endokrinologa. Je důležité odstranit hormonální poruchy a normalizovat endokrinní systém.

Jaká je pravděpodobnost otěhotnění po ukončení antikoncepce

  • 21,1% žen je schopno otěhotnět v prvním cyklu po ukončení COC;
  • 79,4% otěhotní během roku od zrušení COC.

Do věku 35 let ovlivňuje její plodnost (plodnost) věk ženy. U žen nad 35 let byla u kuřáků nižší míra těhotenství. Tyto výsledky jsou podobné studiím u žen, které k ochraně nikdy nepoužily orální antikoncepci. To znamená, že antikoncepční prostředky nemají žádný vliv na plodnost..

Co dělat, pokud těhotenství nenastane po antikoncepčních pilulkách

Existuje velmi malá šance, že tělo bude potřebovat pomoc při úspěšném otěhotnění dítěte. Nejčastěji k těmto situacím dochází, pokud byly menstruační cykly ženy před zahájením antikoncepce nepravidelné.

V tomto případě by žena měla vyhledat pomoc specializovaného gynekologa. Při konzultaci lékař předepíše léky a speciální léky, které stimulují proces oplodnění. Mohou to být léky pro tři účely:

  1. Léky FSH a LH, které stimulují růst folikulů ve vaječnících (Puregon, Klostilbegit, Menogon atd.);
  2. Léky HCG, které pomáhají „setkat se“ se spermatem vajíčka (Horagon, Gonakor, těhotná atd.);
  3. Progesteronové přípravky pro přípravu dělohy pro úspěšný vývoj plodu (Duphaston - nejúčinnější a proto nejpopulárnější, Byzanne, Veraplex, Nemestran atd.).

Jaký typ antikoncepce může ovlivnit těhotenství po stažení

Co se stane po ukončení kombinované perorální antikoncepce?

Kombinované orální antikoncepční prostředky jsou nejčastějším typem antikoncepce. Obsahují jak estrogen, tak progestin. Užíváním tohoto typu antikoncepce každý den ve stejnou dobu získá žena maximální antikoncepční účinek (95,5% podle Pearlovy tabulky).

Míra, kterou tělo obnovuje plodnou funkci po zastavení užívání COC, je do značné míry závislá na typu použitého léčiva. Pokud byl lék standardním typem obsahujícím tři týdny aktivních tablet, těhotenství je možné v příštím měsíci po menstruaci.

Některé kombinované pilulky, jako například sezónní a podobné léky, mají tendenci tento cyklus rozšiřovat. To znamená, že léčivo se užívá v množství 84 kusů aktivních tablet používaných denně bez přerušení. Díky tomu menstruační cyklus přichází každé tři měsíce. Po přerušení takového léku bude normalizace cyklu trvat déle (přibližně tři měsíce k obnovení plodnosti). Tento případ však nebrání tomu, aby žena otěhotněla jen měsíc po zrušení.

Co se stane poté, co přestanete užívat tablety progestinu?

Lék obsahuje pouze progestin, takže neexistuje žádný „neaktivní“ týden užívání tablet.

Protože v kompozici není žádný estrogen, je účinnost léčiva o něco nižší. Podle statistik přibližně 13 ze 100 žen otěhotní každý rok při užívání tablet progestinu. Znamená to také, že těhotenství nastane brzy po ukončení užívání tablet progestinu..

Kombinované antikoncepční prostředky obsahující estrogen i progesteron jsou nejčastěji používanými perorálními antikoncepčními prostředky. Zabraňují ovulaci tím, že udržují určité hladiny hormonů potlačením jiných přírodních hormonů, které by jinak stimulovaly vaječníky k dozrávání a uvolňování vajíček..

Zatímco žena užívá perorální antikoncepci, menstruační cyklus nedochází ani ovulace. Protože cyklus je řízen tablety, při užívání perorální antikoncepce dochází menstruace pravidelně každých 28 dní.

Po dokončení pilulky se zastaví konstantní hladina hormonů, které potlačují ovulaci. Tělo začne samostatně produkovat požadovanou hladinu hormonů, což zabere trochu času. Vaječníky se připravují na předchozí „plodnou“ práci. Navzdory skutečnosti, že ve vaječnících je několik set tisíc vajec, mohou potřebovat nějaký čas před novou ovulací.

Články O Neplodnosti