Hlavní Bolest

Recenze bazénu a těhotenství

Voda v bazénu by měla být 30-31 stupňů. Hloubka bazénu by měla být taková, aby voda dosáhla středu hrudníku. Počet opakování závisí na lekci, délce těhotenství a vkusu instruktora. »»

PODĚKOVAT. Přesně to, co je potřeba.

Ha ha ha Ukažte mi alespoň jednu těhotnou ženu, která by opravdu měla trpět saunou. NEDĚLEJTE
Až do svého narození jsem sám stoupal se stejnými kundičkami a všichni byli velmi dobře. Pouze tak bylo zachráněno před otoky
Jak se vám líbí něco potvrdit bez argumentů?.

Ha ha ha Ukažte mi alespoň jednu těhotnou ženu, která by opravdu měla trpět saunou. NEDĚLEJTE
Až do svého narození jsem sám stoupal se stejnými kundičkami a všichni byli velmi dobře. Pouze tak bylo zachráněno před otoky
Jak se vám líbí něco potvrdit bez argumentů?.

ale nějak je čas na návštěvu sauny regulován, tzn. kolik minut mohu sedět?

skvělý! Děkujeme za vaše doporučení.
Moje otázka je trochu mimo téma. Tehdy jste navštívili bazén. kde byly vaše děti. Máte někoho, kdo by je nechal? Někdo pomáhá?

prosím, řekněte mi, chtěl jsem jít do bazénu pro ber
jeden si vybral s mořskou vodou
VUT v Brně však nevyžadují žádné osvědčení pod záminkou, že těhotné ženy jsou již pečlivě kontrolovány

Sinus, po konzultaci s Guineou, řekla, že se nemůžete bát, nemůžete se nakazit v bazénu)
Studoval jsem internet - píšou totéž (lékaři z různých klinik)

Koupil jsem si epigen a šel plavat - tohle je soooo bzučení, teď budu aqua aerobik 2krát týdně jako bajonet

Mafko, bylo by to samozřejmě lepší, nejen bazén, ale aqua pro těhotné ženy - cvičil jsem jen 2krát, ale dobře jsem pochopil, jak užitečné jsou tyto třídy jako příprava na porod. Takhle to nefunguješ, zejména ve sdíleném bazénu.

Obecně, pokud jsem pochopil, po prostudování situace a po konzultaci s gynekologem - můžete také jít do pravidelného bazénu - je to v pořádku, hlavní věcí je sledovat osobní hygienu ve sprše a dalších společných prostorách a po bazénu a sprše použít epigen-intimní sprej nebo miramistin. (Epigen je lepší, ale drahý, pes)

Ahoj holky!
A během těhotenství jsem šel do aerobikového bazénu na Filatovské poliklinice, tam je také sauna.
http://www.babyswim.ru/
Třídy jsou prostě super, cvičení jsou velmi dobře vybraná, samozřejmě mnoho cvičení. zprvu mě vystrašili (zejména potápění), ale pak opravdu začnete cítit krásu těchto aktivit. Po vyučování, taková lehkost a relaxace zároveň. Ano, v kombinaci se saunou miluji jen koupele.

Mimochodem, tam jsou odkazy požadovány, bez nich nebudou povoleny.

Jaké je využití bazénu pro těhotné ženy??

Nastávající matky během těhotenství se snaží pečlivě sledovat své zdraví, jíst zdravé potraviny a cvičení - obecně podnikají celou řadu činností, které mají příznivý vliv na zdraví nenarozeného dítěte. Pokud je vše jasné s výživou, pak co se týče fyzické aktivity, mnoho těhotných žen má často pochybnosti. Je možné hrát sport, aniž by došlo k poškození dítěte a posílení jeho zdraví? Naše odpověď - je to možné a dokonce nutné! A pomůže vám s tím, kromě koupání v bazénu. K čemu jsou lekce v bazénu užitečné a zda existují kontraindikace pro tento typ fyzické aktivity těhotných žen - v dnešním článku se budeme zabývat.

Výhody činnosti mateřského fondu

Všichni víme velmi dobře, že když je tělo ponořeno do vody, získává lehkost a beztíže. Proto těhotné ženy, zejména v posledních měsících těhotenství, ponoření do vody pomáhá mírně uvolnit páteř a svaly od zátěže, zmírnit bolest zad a snížit tlak na klouby. Kromě toho, při odporu těla vůči vodě, dochází k lehké a příjemné masáži vnějších a vnitřních orgánů pánve i svalů celého těla těhotné ženy. Třídy v bazénu se také doporučují těm ženám, které čelí problému otoků. Je důležité si uvědomit, že matky, které během těhotenství pravidelně navštěvovaly bazén, nemají problémy s kojením po porodu kvůli průtoku krve do hrudníku a srdce během plavání. A samozřejmě díky odolnosti vůči pohybu ve vodě se zvyšuje spotřeba energie, což pomáhá udržovat optimální hmotnost a nezlepšovat se.

Potápění je velkým přínosem pro tělo těhotné ženy, protože když zadržíte dech, vaše dítě aktivuje všechny své rezervy a zvykne si na nedostatek kyslíku. To je velmi užitečné při porodu a porodu, kdy není kojencům dodáván kyslík.

Není tajemstvím, že plavání v bazénu je vynikajícím řešením pro zpevnění těla. Proto budou budoucí matky, které se rozhodnou pro fond, onemocnět a úspěšně posilují imunitu.

Pokud jde o psychologické zdraví, koupání v bazénu také pomáhá relaxovat, zmírňovat únavu a stres. Když zůstane ve vodě, těhotná žena vyrovnává svůj psychický stav, zbavuje se strachu, jedním slovem - přemýšlí. Psychologové doporučují zapamatovat si ty pocity lehkosti a pacifikace, které vás navštěvují v bazénu, a pamatovat si tento stav během porodu a porodu..

Plavání během těhotenství: bezpečnostní pravidla, na která se často zapomíná

V létě jsou vodní procedury nejen příjemné, ale také užitečné pro nastávající matku. Plavání proto zůstává jedním z nej šetrnějších a nejpříjemnějších námah, zejména v těhotenství. Aby však těhotná žena mohla bezpečně vstoupit do vodního prvku, je třeba vzít v úvahu některá pravidla a nuance.

Elena Kurbatová
Terapeut, Voroněž

Co je užitečné plavání pro těhotné ženy? Jedním z nejdůležitějších bodů je to, že ve vodě se tělo stává lehčí a prakticky se necítí hmotnost nastávající matky, která se postupně zvyšuje s růstem a vývojem dítěte. Je to proto, že hustota vody je vyšší než hustota vzduchu (zejména slané vody), proto voda tlačí méně hustá těla a lidské tělo je ve stavu polotížení. To způsobuje příchod ne zcela známých signálů do mozkové kůry z muskuloskeletálního systému, srdce, plic a dalších orgánů. Odezva mozku je proto také modifikována: zvyšuje se hloubka dýchání, kardiovaskulární systém, biorytmy, spánek se zlepšuje, metabolismus je aktivován, a proto je plavání během těhotenství považováno za nejlepší „lék“ jak proti nespavosti, tak proti nadměrnému nervovému napětí..

Taková fyzická aktivita během těhotenství nezpůsobuje otřesy těla, což může být na zajímavém místě nebezpečné. Můžete například běhat nebo skákat do vody bez poškození dítěte. Na páteř, klouby, vazivový aparát nemá výrazný účinek; svaly se uvolňují, zejména zadní svaly, které během těhotenství nesou značnou zátěž.

Při provádění pohybů hraje roli vody masáž, zvyšuje průtok krve ve všech orgánech a systémech, aktivuje metabolické procesy, dodávku kyslíku a živin u matky i dítěte a zlepšuje se činnost žilních chlopní nohou (prevence křečových žil, hemoroidů) a v důsledku toho je odtok krve normalizován. To vše zabraňuje vzniku otoků, které jsou častými společníky těhotenství..

Během plavání během těhotenství se dýchací a kardiovaskulární systém zlepšuje a trénuje, protože k dýchání dovnitř a ven musí být překonán odpor vody, takže dýchací svaly se postupně posilují. Tento účinek je také na svaly zad a břicha..

Pokud pravidelně plavete v průběhu těhotenství, pak centrální nervový systém začne regulovat činnost srdce kompletněji: zdvihový objem srdce se zvyšuje, tón tepenných cév se normalizuje a díky tomu krevní tlak, pokud je snížen, stoupá a pokud je zvýšen, může normalizovat.

Plavání u těhotných žen má také vynikající vytvrzovací účinek: zvyšuje se odolnost těla vůči účinkům nepříznivých podmínek prostředí (zejména chladu a ostrým změnám teploty). Voda má tedy nižší teplotu než lidské tělo, což dráždí receptory chladu, proto se pravidelným ponořením do vody zlepší regulace tepla, odolnost vůči chladu a zvýší se změny teplotních podmínek, čímž se sníží citlivost na nachlazení, což pozitivně ovlivní zdraví a zdraví matky a dítě.

Plavání během těhotenství: pozornost k detailu

Pokud jde o plavání, těhotná žena by měla věnovat pozornost některým bodům:

  • Těhotná žena by neměla plavat příliš často (denně nebo několikrát denně) a déle než 30 minut, což může vést k přepracování budoucí matky.
  • Nežádoucí po koupeli je nežádoucí zůstat v mokrých plavkách: teplé a vlhké prostředí s vysokou pravděpodobností obsahující patogeny, zhoršuje kandidózu nebo cystitidu.
  • Když jste se rozhodli plavat, musíte si uvědomit, že musíte do vody vstoupit postupně, tento proces by měl trvat asi 5-7 minut, aby nedošlo k podchlazení těla a záchvaty. Je také nežádoucí, aby po dlouhé expozici slunci okamžitě vstoupil do vody, doporučuje se ochladit ve stínu, aby nedošlo k výraznému teplotnímu rozdílu.
  • Pro nastávající matku je nežádoucí plavat ve vodních útvarech se stojatou vodou: riziko infekce močové trubice s rozvojem nebo exacerbací cystitidy, drozd a výskyt dalších nemocí je vysoký. Kromě toho je nežádoucí navštívit bazén s velkým počtem osob a ne velmi kvalitní čištění. Může také vést k výskytu nebo zhoršení mnoha urogenitálních chorob (drozd, cystitida, chlamydie atd.) A alergií. Navíc, s velkým množstvím lidí bude těhotná žena nepříjemná plavat nebo může být náhodně tlačena. Proto je lepší zvolit bazény, kde se pořádají třídy speciálně pro těhotné ženy, nebo navštívit běžné ráno, když je voda čistší a méně návštěvníků. Měli byste věnovat pozornost tomu, co dezinfikuje vodu. Je lepší, pokud se jedná o moderní metody bez použití chloru (ozonace, ionizace) s pravidelnou výměnou vody..
  • Při odpočinku a plavání během těhotenství v přírodních nádržích je vhodné zvolit známou oblast (kde nejsou neznámé a nebezpečné topografie dna, jámy, vířivé vany, kameny, rychlé nebo studené proudy).
  • Při plavání během těhotenství v bazénu je nutné věnovat pozornost přítomnosti speciálních zábradlí po stranách, aby bylo vhodné zůstat ve vodě (při cvičení aqua aerobiku nebo v případě, že nastávající matka je unavená). Aby nedošlo k uklouznutí, je vhodné, aby nastávající matka byla v bazénu ve speciálních pogumovaných plaveckých pantoflích, které drží nohu dobře a neklouzají..
  • Neplavte ve studené vodě. Teplota vody by neměla být nižší než 22 ° С.
  • Než začnete plavat, zejména před návštěvou lekcí v bazénu, měli byste se poradit s porodníkem-gynekologem, který je těhotný.
  • Kromě toho by těhotné ženy neměly plavat, pokud se cítí dobře..

Plavání během těhotenství: opatrnost, křeče!

Křeče v těhotenství jsou nedobrovolné bolestivé svalové kontrakce. Docela často se vyskytují u těhotných žen a při plavání. Ve většině případů to platí pro lýtkové svaly. Ostrá bolest ve stísněném svalu obvykle trvá několik minut, pak napětí ustupuje, bolest ustupuje, bolest se stává bolestivou, ale nepohodlí může trvat až několik dní. Takové křeče, i když jsou mírně vyjádřené, jsou docela nebezpečné, protože nastávající panika může nastávající matka ztratit kontrolu nad svým tělem a důsledky nemusí být nejpříznivější.

První pomoc pro těhotné křeče

  • Nejprve se musíte uklidnit, protože panika může dále zvýšit svalové křeče.
  • Pokuste se dostat ven z vody co nejdříve, protože na zemi je ulehčení křeče mnohem snazší. Pokud se nemůžete dostat ven sami, zavolejte někomu o pomoc.
  • Pokud se například objeví svalové křeče, daleko od pobřeží (to platí pro přírodní nádrže), nemusíte horečně plavat zpět. Takže se můžete rychle unavit a křeče se nezmenší. Je třeba se snažit relaxovat, dýchat zhluboka a pomalu (protože časté a nervové dýchání může narušit přísun kyslíku u dítěte nebo vést k nadměrnému smršťování svalů dělohy, a také zhoršit průtok krve ve spasmodickém svalu a ztěžovat relaxaci).
  • Existují dva způsoby, jak se zbavit křeče ve vodě: lehněte si na záda, zhluboka se nadechněte, abyste mohli zůstat na vodě. Potom přitáhnete koleno k hrudi a přidržíte nohu, měli byste ji ostře přitáhnout k sobě. Je vhodné udržovat nohu v této poloze co nejdéle - pokud je to možné, dokud křeče nezmizí, znovu se zhluboka nadechněte a pokuste se protáhnout sval co nejvíce (to je však vhodnější pro ty nastávající matky, jejichž bříško není příliš velké a manipulace je snadná). Druhá možnost je vhodná pro téměř všechny: musíte se zhluboka nadechnout, ponořit hlavu do vody, zaujmout polohu plováku, držet palec nohy spolu s opačnou rukou, přitáhnout nohu k sobě, a zároveň se pokusit narovnat nohu v koleni.
  • Na pobřeží je také třeba silně napnout zmenšený sval a poté se protáhnout. Chcete-li to provést, uchopte prsty na nohou, ostře je přitáhněte směrem k sobě (zatímco vytahujete patu od vás) a navzdory bolesti se pokuste udržet nohu v této poloze. Současně je třeba silně masírovat napjatý sval. Kromě toho můžete aplikovat led po zmírnění křečí, abyste zmírnili bolest (o 10-15 minut).
  • Pokud se noha příliš nezredukuje nebo nastávající matka cítí, že se chystá snížit svalovou hmotu a může volně dosáhnout dna, pak můžete jen stát na rovných nohách v plné noze.
  • Po zvládnutí křeče ve vodě je vhodné pít vodu: to normalizuje rovnováhu voda-sůl v těle a snižuje bolest nohou po křeči a také zabraňuje následným (to je pravděpodobnost opětovného výskytu křečí po odstranění křečí). Aby se předešlo náhlým svalovým křečím, doporučuje se užívat hořčíkové přípravky v kombinaci s vitamínem B6: zlepší se tím nervosvalové impulsy ve svalech a podle toho je normalizuje. Než to ale vezmete, musíte se vždy poradit s lékařem, který pozoruje nastávající matku.

Proč dochází k těhotným křečím??

Nejčastěji dochází ke křečím u těhotných žen z následujících důvodů:

  • nadměrná únava, prodloužené fyzické napětí během plavání, prodloužené intenzivní nebo ostré zatížení svalů nohou během plavání (to platí zejména pro nevycvičené a slabě trénované svaly, například po silném odrazení nohou ze strany bazénu nebo zdola);
  • dehydratace těla (například při časné toxikóze, kdy časté časté zvracení vede ke ztrátě tekutin v těle as tím i solí draslíku, vápníku, sodíku, narušené rovnováze, což má za následek zhoršení svalové kontrakce a relaxace);
  • dříve utrpěl zranění svalů a vazů;
  • zúžení krevních cév v důsledku vystavení nízkým teplotám při plavání ve studené vodě nebo při vstupu do vody po dlouhodobém vystavení slunci (při náhlém ochlazení dochází k prudkému křečení krevních cév). Proud krve ve svalech nohou je přerušen, dochází k jejich inervaci a dochází ke křečím;
  • častěji ve studené vodě redukuje svaly u nastávajících matek, které mají chronická onemocnění páteře, protože již existují predispoziční faktory pro výskyt záchvatů (v důsledku dystrofických změn obratlů, přítomnost kýly, výčnělků, a tak může být narušena inervace a průtok krve ve svalech nohou, na které reagují, a ve studené vodě se to může zhoršit);
  • nedostatek určitých stopových prvků (zejména vápníku) v těle, které se účastní procesu normálních svalových kontrakcí.

Kdo by neměl plavat?

Těhotné ženy mohou plavat v jakémkoli stádiu těhotenství, existují však kontraindikace pro takový šetrný typ fyzické aktivity. Neplavat:

  1. s těžkou toxikózou, když je časté zvracení rušivé, protože tento stav může vést k nerovnováze v rovnováze draslíku a sodíku v těle a vyvolat křeče ve vodě nebo vést ke snížení krevního tlaku, zatímco v rybníce a zhoršuje celkovou pohodu během plavání;
  2. pokud nastávající matka měla dříve potraty nebo předčasná porody, aby nevyvolávala změny v tónu dělohy, což může být nebezpečné v průběhu těhotenství;
  3. s exacerbací nebo přítomností zánětlivých onemocnění (například cystitida, drozd), muskuloskeletálního systému, onemocnění kardiovaskulárního systému (například hypertenze s častým zvýšením krevního tlaku o více než 140/90 mm Hg, která může vyvolat pre- nebo eklampsii) ), s exacerbací osteochondrózy, artritidy atd.;
  4. s různými poruchami v průběhu těhotenství: krvácení, polyhydramniá, zvýšený tonus dělohy (což se může projevit křečovitými bolestmi během plavání nebo po koupání, zejména v relativně chladné vodě);
  5. má-li nastávající matka obavy z častých křečí ve svalech nohou, také nejděte hluboko ani hluboko do vody, zejména pokud je v pohodě.

Recenze bazénu a těhotenství

The Mouse Post »7. července 2007 17:09

Zveřejněno uživatelem eva dne 7. července 2007 21:02

Zveřejněno uživatelem vo-xena dne 9. července 2007 4:07

Zveřejnil pink_marmalade dne 9. července 2007 09:10

Zveřejněno uživatelem vo-xena dne 9. července 2007 11:58.

Zveřejněno uživatelem Eleanor 12. července 2007 17:03

The Mouse Post »12. července 2007 20:23

Tam je jedna dívka požádána, aby odešla z práce v poledne. Od 13:00 do 14:20. Zkuste mluvit s úřady, možná mě nechají jít. Koneckonců, teplo je takové na ulici a v areálu. A bazén je tak dobrý.

Zveřejnil pink_marmalade 13. července 2007 22:55

Zveřejnil Sweet Tata 16. července 2007 23:57.

Zveřejnil taxa13 dne 05.10.2007 12:21

A já jdu se svou přítelkyní na "Dawn" (tohle je na Gorky) a plavat přesně takto, plazím se pro sebe - a trénujete dech a cvičíte podle potřeby, navíc se natahujeme do vody. tady.
I když v zásadě máme také skupinu pro budoucí matky, ale nevím, kdo to vede a jak.

Příspěvek od Agaty 17. listopadu 2007 18:17.

taxa13 napsal: Ahoj všichni.

A já jdu se svou přítelkyní na "Dawn" (tohle je na Gorky) a plavat přesně takto, plazím se pro sebe - a trénujete dech a cvičíte podle potřeby, navíc se natahujeme do vody. tady.
I když v zásadě máme také skupinu pro budoucí matky, ale nevím, kdo to vede a jak.

Ahoj! Stále jdeš? Můžeme se navzájem stát společností? Mimochodem, v „Dawn“ kurzech, ale v úterý a čtvrtek jsou ve velmi nepohodlném čase (pro mě).
Navíc se všemi náklady na 8 lekcí za měsíc. 1800 rub. Tady.

Těhotenství a bazén

Ahoj všichni. Celý můj trimestr jsem utrpěl zády (zánět sedacího nervu). Nakonec přišel k neurologovi. A radila bazénu. No, šel jsem do bazénu. Ukázalo se, že jde pouze jednou týdně. A já si myslím: Jsou nějaké kontraindikace? Když jsem řekla svému gynekologovi o bazénu, řekla mi, že tam nemusím, jako bys chytil nějakou infekci.

Dívky, které šly do bazénu a nezachytily nic z bazénu?

Pořád přemýšlím. Tam tam může vložit tampón, aby se neinfikoval

Téma: PREGNANCY. Bazény pro těhotné ženy.

Možnosti motivu

Dívky, řekněte nám prosím recenze, kdo navštívil specializované bazény pro těhotné ženy? Zná někdo takové bazény v centrálním správním obvodu nebo ve východním správním okrsku?

Existuje aqua aerobik pro těhotné ženy (v uzavřené akciové společnosti, v nové budově Mosmart, na zastávku DSK-3 lze z jihozápadu dosáhnout bezplatným autobusem), uznal jsem, že cena lekce stojí 550 rublů. pokud si vezmete 10 lekcí najednou, stojí to 4 500 rublů.
Abyste tam mohli začít, musíte předložit lékařský certifikát, že neexistují žádné kontraindikace.
Doktor mi bohužel takové osvědčení nedal (((Řekl, že bych to neměl).

Přítel po 7,5 měsících 2krát týdně chodí na vodní aerobik a každý den do bazénu vypadá skvěle.

A jak dlouho tam můžu jít? Brzy mám osmý měsíc.

Myslím, že je to všechno individuálně, promluvte si se svým lékařem)

Přístup k bazénu a těhotenství

Během těhotenství žena odmítá mnoho známých věcí a aktivit, včetně sportu. Pilates, fitness a další typy silového zatížení musí být odloženy o nejméně 9 měsíců, takže fitball a plavání zůstávají. Ale je bazén škodlivý během těhotenství, je možné plavat, aby se vaše tělo udržovalo v dobré kondici?

Mateřský bazén - je to nebezpečné nebo ne?

Přímé koupání v čisté vodě samozřejmě nepoškodí ani ženu ani plod! Ale bazén přetékající dospělými a dětmi je nebezpečný. Faktem je, že během koupání může být těhotná žena tlačena nebo zraněna, což má za následek zranění.

Proto při návštěvě bazénu dodržujte několik pravidel:

  • pokuste se plavat ráno, když v bazénu nejsou prakticky žádní lidé;
  • Vyberte si pouze ověřená místa ke koupání, abyste se vyhnuli houbovým chorobám, Staphylococcus aureus a dalším infekcím;
  • při koupání dodržujte osobní hygienická opatření, používejte gumové pantofle a vlasovou čepici;
  • Po plavání se umyjte mýdlem a žínkou..

Důležité! Plavání posiluje tělo, takže návštěva bazénu při přenášení dítěte je velmi užitečná. Ale nemůžete zahájit výuku bez předchozí konzultace s lékařem - pouze on může vědět, jak fyzická aktivita ovlivní průběh těhotenství.

Využití bazénu pro těhotné ženy

Při plavání, potápění nebo vodní aerobiku může žena bez poškození dítěte ztratit několik kilo navíc. Plavání také pomáhá posilovat tělo, předcházet komplikacím při porodu dítěte a při porodu:

  • zatížení páteře je sníženo;
  • snížené riziko otoků;
  • na 1 hodinu plavání můžete ztratit 200–230 kcal, což je nezbytné pro budoucí matky, které aktivně přibývají na váze;
  • využití bazénu pro těhotné ženy spočívá v tom, že můžete správně dýchat;
  • posílena imunita;
  • cvičení ve vodě zabraňuje křečovým žilám;
  • pánevní svaly se připravují na porod;
  • psychoemotivní zatížení se snižuje;
  • zlepšuje krevní oběh;
  • svalový korzet je posílen;
  • dochází ke zvýšení aktivity, ke zlepšení spánku.

Můžete plavat v obyčejné i mořské vodě, která je obohacena o stopové prvky. Ve druhém případě bude účinek koupání ještě znatelnější, protože slaná voda zlepšuje kvalitu kůže a nehtů, což má příznivý účinek na všechny procesy v těle.

Důležité! Bazén pro těhotné ženy je tak užitečný, že jej doporučují terapeuti, gynekologové a gynekologové a endokrinologové. Koneckonců, plavání pomáhá vyřešit problém rychlého přibírání na váze, bolesti zad, otoků.

Když je těhotná kaluž kontraindikována?

Klidné plavání nebo jednoduchá cvičení ve vodě jsou velmi užitečné, ale odmítnutí tohoto typu fyzické aktivity je v následujících situacích:

  • riziko potratu;
  • chronická onemocnění, včetně onemocnění kardiovaskulárního systému;
  • kožní choroby a houby;
  • onemocnění doprovázená kožními vředy, jako je diabetes mellitus;
  • těžká toxikóza;
  • krvácení z dělohy;
  • infekční choroby a pohlavně přenosné choroby.

Pokud máte po hodinách obavy z bolesti zad nebo nadměrné únavy, měli byste nahradit plavání fitballem nebo jiným bezpečným druhem fyzické aktivity pro těhotné ženy..

Rada! Návštěva bazénu je 3-4krát týdně, školení 45-75 minut.

Cvičení, která můžete dělat při plavání

Během koupání může těhotná žena provádět následující cvičení:

  • pomalé skoky ve vodě;
  • strečink (štěpení ve vodě, kyvné nohy, chůze, střídání se zvedáním nohou a další);
  • dřepí ve vodě na straně bazénu;
  • dýchací trénink;
  • cvičení pro relaxaci;
  • potápění;
  • trénink svalů hrudníku (pomalé plavání, mačkání rukou složených na hrudi atd.);
  • pracovat s míčem nebo deskou.

Jakékoli z výše uvedených cvičení by mělo být provedeno bez spěchu. Nezapomeňte, že individuální nebo skupinové cvičení musí sledovat kouč!

Co musíte začít navštěvovat kurzy plavání?

K účasti na hodinách bude žena potřebovat následující věci a dokumenty:

  • osvědčení, že těhotná žena netrpí dermatologickými chorobami;
  • gumová čepice a pantofle;
  • šampon a sprchový gel;
  • fén, pokud musíte chodit do kurzů v chladném období;
  • ručník, plavky, župan.

Žena by si také měla vzít s sebou láhev šťávy, sušenek nebo sendviče, protože plavání přispívá k dobré chuti k jídlu. Mějte na paměti, že poslední jídlo by mělo být připraveno 1 hodinu před tréninkem, jinak během plavání bude mít žaludek pocit žaludku.

Stručně řečeno, stojí za to říci, že fond pro těhotné ženy je užitečný a bezpečný. Proto se bezpochyby zaregistrujte do skupinových kurzů nebo se zúčastněte individuálního školení, ale nejprve získejte povolení od svého porodníka-gynekologa!

Toto video není k dispozici..

Sledujte frontu

Otočit se

  • smazat vše
  • Zakázat

YouTube Premium

Bazén pro těhotné ženy. Jaké bazény pro těhotné dívky bezpečně navštívit.

Chcete toto video uložit?

  • Stěžujte si

Nahlásit toto video?

Chcete-li nahlásit nevhodný obsah, přihlaste se.

Líbilo se videu?

Neměl rád?

Video text

Mohu během těhotenství navštívit bazén? Plavání pro těhotné ženy je výhodou nebo poškozením.
PŘIHLÁSIT SE https://clck.ru/HctNK
Velmi často, když dívka zjistí, že je těhotná, má mnoho otázek: Co můžu jíst, co nemůžu, jak se chovat nyní, ke kterým lékařům se v průběhu těhotenství chovat, mohu se věnovat sportu a mnohem více. Nastávající matky se často obávají následující otázky: „Je možné během těhotenství navštívit bazén?“ Někdo říká, že je pro dítě škodlivé, někdo říká, že je to užitečné. A jak opravdu?

Na televizi SE spolu s porodníkem-gynekologem Nadezhdou Maksimovou vám pomůžeme zjistit, zda nastávající matka potřebuje navštívit bazén, je to škodlivé nebo nechodit do bazénu během těhotenství..

Po zhlédnutí videa budete vědět:
Musím navštívit těhotný bazén?
osobní hygiena, pokud stále chodíte do bazénu;
o tónu děložního čípku a jak ho odstranit;
jaké bazény je bezpečné pro těhotné dívky navštívit.

Plavecký bazén během těhotenství - přínos nebo poškození?

Moderní těhotná žena není tak klidná a mírumilovná, důstojná a někdy dokonce pasivní žena, která byla před desítkami let. Současné budoucí matky jsou velmi aktivní, účelné a zvídavé. Nemohou sedět v klidu, chtějí vidět všechno, vědět všechno a nezapomenout na sebe, milovaní. Dnes mají možnost si vybrat, co se jim líbí, aniž by na tělo zapomněli. Trend posledních let v tomto ohledu u těhotných žen se stal zdrojem. Ať už je to tak užitečné, jak populární a zda existují omezení pro vodní aktivity - budeme o tom hovořit v článku.

Mohou těhotné ženy jít do bazénu?

Těhotenství není nemoc, ale jedno z nezapomenutelných období života ženy. Ano, nastávající matka se necítí vždy dobře - hormonální změny v těle ji ovlivňují, ale to není důvod, proč trávit celé těhotenství ležící na gauči. Cvičení zlepšuje nejen fyzickou pohodu, ale také náladu člověka. Kromě toho nezapomeňte, že sedavý životní styl může nepříznivě ovlivnit průběh těhotenství: existuje riziko potratu, zvýšení příznaků toxikózy a slabě se vyvíjí pracovní aktivita. Tak proč ne věnovat několik hodin intenzivní fyzické aktivitě?

Ženy by se na druhé straně neměly obtěžovat s očekáváním dítěte. Jak být?

V tomto případě je cvičení v bazénu pro těhotné ženy ideální volbou pro bezpečnou fyzickou aktivitu se zdravotními přínosy. Samozřejmě nemluvíme o vysokorychlostním plavání na velké vzdálenosti. Ale plavání pro radost vlastním tempem nebo kompetentně konstruované aktivity nejen že nebudou bránit, ale jsou doporučovány pro ženy v dané pozici. Plavání pro těhotné ženy bude užitečné kdykoli: od početí po dobu, kdy korek odejde, což nelze říci o návštěvě solária na zajímavém místě

Výhody pro těhotné ženy z plavání v bazénu

Cvičení ve vodě mají pozitivní vliv na tělo ženy čekající dítě. Ve zvláštní situaci se stresem neobvyklým pro tělo, účinek získává velký význam:

  • ve vodě se sníží zátěž na pohybový aparát, včetně páteře;
  • aktivuje se činnost kardiovaskulárního systému, což je důležité pro problémy s tlakovými a křečovými žilami u těhotných žen. Stejný účinek má sauna během těhotenství;
  • díky „masáži“ vodou se ženské tělo lépe a rychleji zbavuje otoků;
  • různé druhy cvičení, včetně jednoduchého potápění, pomáhají ženě i dítěti fyzicky se připravovat na nadcházející narození;
  • v době porodu je také užitečné správné dýchání během plavání;
  • bazén během těhotenství umožní ženě zbavit se nadváhy;
  • Kromě úlevy od fyzického stresu vám voda uklidňuje psychologicky, umožňuje vám také zmírnit stres a únavu.

Aby třídy v bazénu přinášely těhotné ženě maximální užitek, měly by se dodržovat určitá pravidla.

Opatření a kontraindikace

Přestože odpověď na otázku, zda je možné, aby těhotné ženy plavaly v bazénu, je určitě pozitivní, nezapomeňte na bezpečnostní opatření a některá pravidla:

  • Při výběru bazénu pro třídy se zajímejte o podmínky, kvalifikace trenéra, požadavky na přijetí návštěvníků do bazénu (dotazy, analýzy atd.);
  • upřednostňují se bazény s ozonizací nebo ultrafialovým zpracováním vody, tekoucí nebo mořskou vodou;
  • V žádném případě byste neměli spolknout chlorovanou vodu v bazénu;
  • Před zahájením výuky se poraďte s lékařem z prenatální kliniky;
  • pro takové činnosti nemusí být žena schopna plavat;
  • Můžete zahájit výuku i během plánování těhotenství;
  • ponoření, opuštění a bytí ve vodě neprovádí příliš ostré pohyby, aby nedošlo ke ztrátě rovnováhy;
  • v prvním trimestru s dobrým zdravotním stavem můžete provádět cvičení v těhotném bazénu půl hodiny každý druhý den;
  • v pozdějších etapách bude pro třídy vyžadovat pohodlné plavky, které žaludek nevymačkají;
  • hlavním kritériem pro pokračování / ukončení cvičení nebo tříd by obecně mělo být blaho těhotné ženy;
  • Nezapomeňte na osobní hygienu před a po lekcích v bazénu.

Přes všechny příznivé účinky na tělo těhotné ženy ve vodě existuje seznam některých omezení a kontraindikací, kvůli kterým budete muset takové třídy odmítnout:

  • hrozba předčasného ukončení těhotenství;
  • jiné příčiny během těhotenství, kvůli kterým by měla být omezena fyzická aktivita nebo by měl být předepsán odpočinek na lůžku;
  • krvácení z dělohy nebo těžký výtok z pochvy;
  • závažné projevy toxikózy;
  • alergie na bělidlo (na chlorované bazény);
  • exacerbace chronických chorob;
  • systematické zhoršování zdraví po třídě;
  • výtok hlenu z korku.

Pokud je těhotná žena velmi přitahována pozitivním dopadem plavání v bazénu, chce plavat, ale zároveň se může zahrnout do seznamu kontraindikací, je to jasný signál, že by tato myšlenka měla být.

Mateřský fond a základní mylné představy

Popularita tohoto typu cvičení pro nastávající matky je zcela přirozeně doprovázena diskusemi, debatami o tom, zda těhotné ženy mohou jít do bazénu a zda.

Ne vždy jsou informace, které slyší od přátel a známých, správné. Existují tedy klamné bludy, které se poté rychle šíří mezi těhotné ženy. Pokud jde o povolání v bazénu, nejčastěji slyšíte následující argumenty.

  1. V bazénu může infekce proniknout do dítěte. Stejně jako v případě koupání se během těhotenství není tento názor pravdivý, pokud korek ještě nevyšel, což chrání dítě v děloze před pronikáním různých infekcí. Hrozba zde může být pro matku do určité míry pouze v případě, že spolkne vodu z bazénu, chodí naboso ve veřejné sprše nebo si vybere bazén, ve kterém nemusíte na návštěvu provádět žádné testy;
  2. Třídy v bazénu jsou pouze přípravou na porod ve vodě. Přínosy cvičení ve vodě pro těhotnou ženu nejsou určeny požadovaným vzhledem a držením těla při porodu. Tato cvičení mají sama o sobě příznivý účinek na tělo a pohodu těhotné ženy;
  3. Provádění cvičení ve vodě je zárukou snadného doručení. Nikdo nemůže přesně předpovědět, kdy a jak se porod uskuteční, ani nemohou zaručit, že budou dokonalí. Ve třídách v bazénu se můžete naučit poslouchat, slyšet a ovládat své tělo v očekávání okamžiku, kdy se dítě narodí.

Závěr

Vzhledem k tomu, že ženské tělo prochází během porodu dítěte poměrně ostrými a dramatickými změnami, ne vždy se těhotné ženy cítí fyzicky tak dobře, protože jsou spokojeny se svou polohou.

Ale místo toho, aby lhala a trpěla proměnou vlastního těla, může žena snížit své nepohodlí pomocí bezpečných a užitečných činností v bazénu. Nejedná se o sportovní trénink nebo soutěž, ale o možnost užít si těhotenství se zdravotními výhodami a dobrou náladou.

Dovolili jste si během těhotenství navštívit bazén? Někdo se vás pokusil "moudrý" s neopodstatněnými strachy a varováními? Jak jste se k tomu cítil? Čekáme na vaše komentáře a odkazy na tento a další články na webu ItS Kids.

Bazén během těhotenství - mírné cvičení je prospěšné

Každý ví, že naši vzdálení předci žili ve vodě. Ano, v lůně také plaveme. Proto je téměř každý z nás v bezvědomí přitahován k vodě, bez ohledu na to, zda se jedná o sázku nebo bazén. Otázka, zda je možné během těhotenství jít do bazénu, je zcela přirozená..

A odpověď na to je pouze pozitivní, protože cvičení ve vodě vyvíjejí tlak na všechny svalové skupiny, uvolňující napětí od páteře. Je důležité pochopit, že těhotenství není nebezpečné onemocnění, a malá fyzická cvičení s mírou budou mít prospěch pouze nastávající matce a jejímu dítěti.

Při návštěvě bazénu je důležité vzít v úvahu, že stále existují určité kontraindikace týkající se návštěvy bazénu. Zejména se to týká přítomnosti chloru ve složení vody. Abychom se zbavili jakýchkoli pochybností, je proto lepší se nejprve poradit s lékařem.

Výhody koupání v těhotném bazénu

Nepochybná výhoda fondu pro těhotné ženy se projevuje takto:

  • Posílení svalů těla jako celku;
  • Tělo ženy se stává odolnějším, což bude pro nadcházející narození hmatatelnou výhodou;
  • V procesu s vodou se zlepšuje krevní oběh, což eliminuje stagnaci krve v nohou a malé pánvi. Toto není jen prevence křečových žil a hemoroidů, ale také poskytuje neomezený přístup kyslíku k plodu;
  • Ve vodě se snižuje zatížení páteře. To pociťují zejména ženy, které v bederní oblasti trpí silnou bolestí;
  • Trénujete dýchací systém;
  • Při plavání je riziko, že plod zaujme nesprávnou polohu, výrazně sníženo.

Když může být bazén během těhotenství škodlivý

I když se cítíte dobře, před návštěvou bazénu se ujistěte, že jste se poradili s lékařem. Mnoho žen je zmateno přítomností chloru ve vodě, která se používá k jeho čištění. Je to škodlivé pro dítě? Ve skutečnosti voda v bazénu obsahuje tolik chloru, že nemůže poškodit těhotné ženy a jejich nenarozené dítě.

Jedinou výjimkou je případ, kdy existuje individuální nesnášenlivost tohoto činidla. Pokud máte příležitost navštívit bazén, ve kterém je voda čištěna ozonizací nebo ultrafialovým zářením, měli byste mu dát přednost..

Také kontraindikace pro návštěvu jsou následující případy:

  • Těžká toxikóza, která je doprovázena nadměrnou slabostí způsobenou nezkrotným zvracením;
  • Pokud lékař představuje riziko potratu;
  • Pokud je pozorováno krvácení spojené s těhotenstvím. Kampaň je nutné odložit, i když existuje hrozba jejího vzhledu;
  • Pokud po nějaké fyzické námaze trpíte bolestí, je lepší odložit koupání;
  • Pokud dojde ke zvýšení krevního tlaku.

Je také důležité vzít v úvahu, že mokré prostředí bazénu, zejména ve sprchových místnostech, je velmi příznivým prostředím pro vývoj patogenních bakterií a hub. Proto musí být proti nim poskytnuta dodatečná ochrana..

Kdy plavat v bazénu během těhotenství

Je lepší zahájit návštěvu bazénu v časných stadiích těhotenství, kdy tělo není příliš slabé. Bazén v prvním trimestru těhotenství lze navštívit asi 3-4krát týdně, což dává lekcím asi 20 minut.

1) Toxikóza během těhotenství: co to je a zda se bát.
2) V tomto článku jsme zkoumali nejúčinnější metody trestání dětí.

V budoucnu lze plavání prodloužit až na 45 minut. Neměli byste být dlouho ve vodě, protože náhlé změny teploty mohou dítě poškodit. V každém případě se musíte soustředit na své zdraví.

Plavání pro těhotné ženy se nedoporučuje, když se blíží pracovní doba. To platí zejména pro období výtoku ze sliznice a také pro výskyt bolesti v břiše.

Lékaři a mnoho trenérů věří, že by měly být zahájeny vodní procedury co nejdříve. Ideálně by měla žena při plánování těhotenství navštívit bazén. To pomůže tělu připravit se na další fyzickou námahu..

Příprava na výlet do bazénu je klíčem ke zdraví

Aby bylo zajištěno, že vodní postupy jsou výhradně prospěšné, je důležité zvolit správný bazén a dodržovat základní bezpečnostní opatření. Voda koneckonců netoleruje nedbalé zacházení.

Při výběru fondu je třeba zvážit následující doporučení:

  • Je vhodné navštívit bazén, ve kterém se již konala sezení pro těhotné ženy;
  • Skvělou možností by bylo plavání ve skupině s těhotnými ženami;
  • Je vhodné se zapojit pod vedením zkušeného instruktora, který vám pomůže při výběru nezbytných cvičení;
  • Pokud je to možné, upřednostněte ty bazény, které v nich mají vybavení pro bezpečnější umístění: kliky, mírné svahy, gumové rohože atd..

Základní bezpečnostní opatření

Stejně jako u každého typu cvičení by plavání během těhotenství v bazénu mělo podléhat určitým bezpečnostním pravidlům:

  • Před plaváním je vhodné zajistit, aby voda splňovala hygienicko-hygienické standardy kvality;
  • Při ponoření do vody se vyhněte náhlým a významným změnám teploty;
  • Při plavání se vyvarujte náhlých pohybů. Je vhodné plavat obvyklým stylem. Plavání na zádech je zakázáno;
  • Boty použité v bazénu by měly mít gumovou podrážku, aby se zabránilo pádům na mokrý povrch.

Když se rozhodnete navštívit bazén v určitý den, poslouchejte své pocity. V případě nejmenšího nepohodlí nebo výskytu nepříjemných pocitů je třeba ukončit vodní postupy. Pokud jste již ve vodě, měli byste ji okamžitě opustit.

Aqua aerobik pro těhotné ženy v bazénu

Všechna cvičení v bazénu pro těhotné ženy lze rozdělit do následujících skupin:

  • Protahování svalů;
  • Kroucení;
  • Naučit se, jak správně dýchat;
  • Odpočívat.

Všechny třídy by měly být prováděny pouze pod dohledem školitele, aby se vyloučila jakákoli zranění..

Roztáhněte doprava

Tato cvičení jsou základní. Bez nich jsou další studie zakázány. Po trochu plavání, skok do vody, šíření nohou co nejširší. Pak se můžete pokusit sedět na provázku. Procházka ve vodě, zvedání nohou vysoko a otáčení rukou. Dřepy také neublíží. Tato cvičení pomáhají uvolnit páteř a posílit svaly pánevního dna. Uvolňuje se také otok nohou a paží..

Kroucení cvičení

Tato cvičení se provádějí blízko boku a pomáhají posilovat svaly zad. Patří sem následující cvičení:

  • Postavte se před bok a držte ho za ruce. Posaďte se s nohama opřeným o zeď a potom se odstrčte, narovnejte si trup;
  • Držte stranu a proveďte „kolo“. Pokud je to příliš obtížné, stačí jen otočit nohy a zvedat je různými směry;
  • Leží na břiše a drží stranu, přitáhněte nohy k břiše.

Cvičení s dechem

Tato cvičení jsou velmi důležitá, protože umožní nastávajícím matkám snadnější kontrolu nad jejich dýcháním během porodu. Taková cvičení zahrnují vdechování a výdech do vody. Během kolektivních lekcí můžete tančit v kulatém tanci a pak se ponořit do vody na úkor.

1) Jak si vybrat koloběžku pro dítě: hlavní doporučení pro výběr kvalitního produktu.
2) Stojí to za to jíst ananas pro ženy v pozici, psali jsme zde.

Relaxace po cvičení

Nejjednodušší způsob relaxace je cvičení, při kterém žena leží zády k vodě a její hlava spočívá na polštáři. Hlavní věc je zde uvolnit tělo a užít si klid, rozprostřít ruce do stran. Můžete si také lehnout na vodu s hlavou ponořenou do vody. Jsou tak prováděna simultánní dechová cvičení.

Pokud máte možnost navštívit bazén a neexistují kontraindikace, neměli byste si takové potěšení popírat. Plavecký bazén během těhotenství pomůže vyhnout se silné bolesti a také sníží riziko takových potíží, jako je rozkrok rozkroku, protože dochází k tréninku odpovídajících svalových skupin. Ujistěte se, že při dodržení určitých bezpečnostních opatření bude plavání v bazénu naprosto bezpečné pro vás i vaše dítě..

Články O Neplodnosti